Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla släpvagnens hjul för Grease

Hjullager fett på båt och användbarhet släp är ofta förbises. Men detta är den viktigaste tjänsten en släpvagn kräver för att säkerställa en säker och tillförlitlig väg resa. God praxis föreskriver kontroll och service av hjullager en gång om året. Båtsläp kan stå inspektion oftare eftersom de tillbringar tid nedsänkt i vatten vid slutet av en båt ramp. Inte bara är att hålla lagren packade med fett viktigt - med rätt typ av fett är av samma prioritet. Saker du behöver
Ordet jack
Jack-stand
Rörtång
Side-avbitartång
Channel låser
nytt fett
platt skruvmejsel
trä färg stick
Visa fler instruktioner
1

parkerar vagnen på ett plant underlag. Om möjligt, hålla dragfordonet ansluten till trailern för stabilitet. Palla upp sidan av trailern som ska underhållas. Placera en jack-stå under axlarna, ställ den tillräckligt högt så att däcket roterar fritt från marken.
2

tag i däcket med båda händerna vid klockan 3 och 9 positioner. Ge däcket en vridning fram och tillbaka på axeln för att avgöra hur löst hjulet på axeln. Mycket lite rörelse bör vara märkbar. Även tryck och dra däcket bort från och mot släpet, återigen kontrollera om slack mellan hjulet och axeln. Om däck /hjul montering rör sig mer än om 3/8-inches, göra planer på att byta lagret och tätningen. Om mindre rörelse syns, fortsätt med rutinmässiga tjänsten av lagret.
3

Bryt hjulet klackarna med en däck verktyg och ta bort hjulet. Ställ hjulet under axlarna medan service för att ge en ren yta att ställa reservdelar och bitar på medan du arbetar på lagringen.
4

Pry lagret locket med en platt skruvmejsel. Börja med att placera en skruvmejsel under huven läpp på ena sidan och gradvis arbetar runt lagerhuset samtidigt försiktigt bända ut med skruvmejsel. När löst, ta bort locket för hand och satt på en ren trasa placeras på hjulet bara bort.
5

Torka bort överflödigt fett från slottet-mutter och sprint-knapp finns under överfallet. Böj och ta bort sprinten-knappen med ett par sidoskär. Var noga med att inte skära sprinten-knappen om inte rätt storlek på ersättare är tillgänglig.
6

Skruva slottet-mutter med ett par kanal lås eller en rörtång om muttern är exceptionellt tight. Var försiktig när du backar av slottet-mutter, det är ofta gjorda av en mjukare metall än drivaxeln och kommer lätt gängorna om de hanteras alltför grovt
7

bort tryckbrickan från axeln. då slottet-muttern är ur vägen. Slip en platt skruvmejsel i springan mellan brickan och axeln för att bända ut det. Den yttre hjullagret är nu synlig för inspektion.
8

tag i hjulet /navet med båda händerna på motsatta sidor och skjut försiktigt enheten från axeln. Det inre lagret kan förbli inuti navet eller stanna kvar på axeln med navet från axeln. Om det är det senare, placera lagret tillbaka till navet för hand.
9

Använd ett NLGI 2 extrema tryck (EP) hjul fett att lägga smörjmedel till lagerhopsättningen. Fyll nav håligheter med fett med en ren, trä, måla stir-stick. Oroa dig inte för mycket fett, kommer överskjutande fett utvisa från lagret hålrum medan du sätter tillbaka hjulet /navenheten på axeln
10

Slip navet tillbaka på axeln,. Användning noga med att hålla lagren på plats. Montera tryckbrickan och tråd på slottet-muttern.
11

Dra slottet-muttern för hand tills det är ordentligt. Periodvis snurra navet för hand för att säkerställa att den är inte bindande. Om muttern är för hårt, tillbaka bort det ett kvarts varv tills navet snurrar fritt för hand.
12

Sätt i sprinten-tangenten och böja den på plats med hjälp av side-fräsar. Knacka lagerhuset på plats med en gummihammare tills dess läpp är jäms med lagret hålighet.
13

tillbaka däcket och dra hjulet muttrarna ordentligt. Sänk trailern till marken och slutföra åtdragningssekvensen av muttrarna med däcket verktyget. Kontrollera eller serva de återstående hjullagren på samma sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101367.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.