Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Mazda åtdragningsmoment specifikationer

mazdas kommer i en mängd olika modeller, såsom 626 och Protogé. Företaget använder liknande system och material för de olika fordonen, vilket möjliggör universella specifikationer för de olika aspekterna. De moment som används på de olika bultar för Mazdas gäller att dränera pluggar, tändstift och muttrarna. Dräneringspluggarna

avtappningspluggar på Mazda fungera med oljetråget och de automatiska och manuella växellådor. Den oljeavtappningsskruv använder 22 till 30 foot-pounds av vridmoment. Du bör kontrollera packningen och gängorna på bulten innan du installerar den i fordonet. Byt ut bulten och packningen om du märker några tecken på skador. Den automatiska växellådan använder 12 och 21 foot-pounds av vridmoment på avtappningspluggen och 71-88 tum-pounds av vridmoment för bultar överföring pan. Den manuella växellådan använder 33 foot-pounds av vridmoment på pluggen och 29 foot-pounds på avtappningspluggen.
Tändstift

tändstiften som kräver 156 tum- pounds av vridmoment vid installation. Konsultera instruktionsboken för rätt lucka, och justera avståndet vid behov med ett gap verktyg. Gapet verktyget glider mellan elektroderna för att justera avståndet. Byt ut tändstiftet om gapet är för stort. Kontrollera tändkablarna för tecken på skador. Anslutningen mellan pluggen och den tråden bör vara fast utan några tecken på korrosion inuti av tråden. Arbeta alltid med ett tändstift och tråd i taget, så du blanda inte ställning tråden.
Hjul

muttrarna på Mazdas vridmoment på mellan 65 och 87 foot-pounds av vridmoment. Du ska lämna-tigthen muttrarna medan fordonet lyfts upp från marken, så att du kan använda den vridande rörelsen. Vridmoment med en momentnyckel inställd på mellan 65 och 87 foot-pounds. Applicera vridmoment i ett stjärnmönster på muttrarna. Börja med tappmuttem på topp, och vidare i ett stjärnmönster över de återstående hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101757.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.