Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man balanserar Däck Lika

Bil-och lastbilsdäck är sällan jämnt balanserade. En fälg kan ha en större snedvridning av vikt medan en annan däck kan ha en förändrad slitbanemönster grund slå en grov plats på vägen när du kör. Även med en bra balans, kommer ett däck eller fälg som använder alltför stor vikt för att balansera få fordonet att vibrera. Jämnt balansera hjulen kräver demontering alla däck, balansering av fälgar och sedan balansera fälgar och däck. Saker du behöver
Crayon
Spinning wheel balancer däck
Pneumatisk montering maskin
Sticky vikter
Hammer-on vikter
Hjulvikten hammare
Visa fler instruktioner

1

Placera varje däck på det snurrande balansaxel och mäta balansen. Markera på sidorna av varje däck den tyngd som specificerats av balansaxel och platsen för vikter, men inte balansera däcken. Placera en "X" på däcksidan för där maskinen uppgav att lägga vikter och skriva ner hur mycket vikt ska åka dit.
2

Demontera varje däcken med ett pneumatiskt däck montering maskin . Konsultera bruksanvisningen för korrekt process för att använda maskinen.
3

Spin varje fälg på däck Balansblock att mäta vikter som krävs för fälgar utan huvud däck. Balans fälgarna med användning av en statisk balans och lägga klibbiga vikter ner på insidan, mitten av fälgen. Markera på varje fälg hur mycket vikt var nödvändigt med krita.
4

Matcha däcken på fälgarna. Du vill ha den totala vikten som kallades för med däck och fälgar i kombination, som du skrev på sidan av däcket, för att kompensera för den mängd av vikt på fälgar. Den totala mängden vikt mellan vad som kallades för på däcket och vad fälgen som används måste vara nära lika för varje hjul när de kombineras.
5

Montera däck på fälgar. Center däcken på fälgar med X: s sammanträde i samma relativa position som de vikter du lagt in på fälgen. Placera däcket så att vikterna på fälgen är centrerade mellan X: s, om inte på samma ställe på insidan och utsidan av däcket.
6

Air däcken upp och balansera dem. Använd hammare-om vikter fästa till läppen av kanten med hjälp av en hammare hjulvikt. Varje däck bör ha liknande mängder total vikt på varje hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101840.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.