Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur berätta om du har en dålig hjul eller däck

Däck vanligtvis uppstår slitage, men de kan också härröra från tillverkning missöden. Däck frågor kan få fordonet att dra åt sidan, vibrera och använda mer bränsle eftersom fordonet måste arbeta hårdare för att gå vidare slitna och tömda däck. Dåliga däck kan också leda till bilolyckor, eftersom ett slitet däck kan explodera och leda till att du förlorar kontrollen över fordonet. Det är viktigt att inspektera dina däck för slitage och vara mycket uppmärksam på hur din bil är vid all körning. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Penny
Visa fler instruktioner
1

Inspektera däck och sidovägg för defekter, såsom krusningar, blåmärken, saknade bitar av trampa, eventuella separationer i slitbanan, sprickor, skrubbsår och skärsår. Dessa däck problem kan uppstå från att köra över något otroligt skarp eller en tillverknings misstag.
2

Leta efter skräp, såsom lera packas i baksidan av fälgen eller inbäddade i själva trim av däcket. Detta kan medföra att däcket vara ur balans och orsaka vibrationer under körning. Vibrationer kan också orsakas av ojämnt fördelade radiella sladdar i däcksidan och ojämn slitagevarnare. Radial sladd frågor måste diagnostiseras av en professionell. Du kan köra dina händer över slitbanan i båda riktningarna för att känna om en del av däcket känns grövre än den andra, vilket skulle kunna tyda på ojämn slitagevarnare
3

Kontrollera däcktrycket på. båda framdäcken med ett övertryck däcktryck. In spetsen på mätaren till däckventilen, och låta trycket för att trycka mätningen utsträckningen. Båda framdäcken bör ha samma mängd tryck. Den exakta mängd tryck däcken ska ha är skrivet på däcksidan (t.ex. 30 psi). Om däcken är för lågt, eller man har mer tryck än det andra, pumpa båda däcken tills de har en identisk mängd tryck. Ett däck med lågt tryck kan göra att bilen drar till den sidan när du kör. Om du hittar dig själv att behöva blåsa ett däck ofta, som en gång i veckan, kommer däcket troligen att behöva lappas.
4

Lyssna på däcket när du fyller den med luft. Om du hör ett "väsande" ljud, har däcket ett luftläckage. Läckaget måste lappas, eller däcket kommer att behöva bytas ut.
5

Inspektera däcket för slitbanan slitage. Ett slitet däck kommer att göra att bilen dra åt sidan. Sätt ett öre i spåret av däcket. Se till Abraham Lincolns huvud går i första. Spåret bör vara tillräckligt djup för att täcka en del av huvudet av Abraham Lincoln. Om slitbanan inte är tillräckligt hög för att täcka någon del av Lincolns huvud, kommer dina däck behöver bytas.
6

Diagnostisera en anpassning problem. Växla vänster framhjul med höger-framdäcket. Sedan köra bilen, och se om du fortsätter att ha problem vid körning. Om fordonet fortsätter att dra i en riktning, är problemet inte däcket utan inriktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101889.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.