Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Högt däcktryck Vs. Lågt däcktryck för bilar

Rätt däcktryck är en av många faktorer i att få den bästa gas körsträcka från ett fordon. Andra faktorer som mätare gas körsträcka är övervikt i fordonet, väderförhållanden och förarens körstil. Däcktryck och gas körsträcka

en öppen väg test utförs av Popular Mechanics, bestämdes det att det fanns endast en gas körsträcka besparingar på .005 mpg mellan en bil som kör med högt tryck i däcken och normalt tryck i däcken. Enligt Popular Mechanics, var de besparingar i gas körsträcka inte värt avvägningen i dålig hantering av fordonet med för mycket lufttryck i däcken.
Fördelar med rätt däcktryck

hålla rätt mängd lufttryck i däcken kan ge en körsträcka ökning på 3-4 procent över däck som har lågt däcktryck. Av denna anledning är det viktigt att hålla alla fordonets däck pumpade till tillverkarens specifikationer för däcket.
Högtrycksdäck

Hög- däcktryck däcken kan öka gas körsträcka med en procent eller två men de faror kunde förneka de besparingar som ses på gas pump. Däck som har högt däcktryck har mindre mönsterdjup vidröra marken, kan orsaka att fordonet vibrerar på en farlig nivå, och därmed göra det svårare att hålla fordonet säkert på vägen.
Låg Däck Pressure

köra ett fordon med lågt däcktryck medför däcken att sprida ut på marken och därmed minska bilens gas körsträcka med så mycket som 6 procent. Lågt däcktryck kan också göra bilen svårare att hantera på vägen.
Bestämma Rätt däcktryck däck

Alla fordon har däck storlek och tryck belägna diagram i bilen någonstans. Diagrammen kan hittas på förardörren sylt, i handskfacket eller i ägarens handbok. Enligt Fueleconomy.gov, bör en person som sätter aldrig luft i ett däck baserat på det maximala lufttrycket som är tryckt på däcksidan. Om däckstorlek och diagram trycket är inte händig, sedan pumpa däcken dit de vid tidpunkten för ens bära mot marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101218.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.