Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Pneumatic Tire Definition

Ordet "pneumatiska" kommer från det grekiska ordet för "ande" ("pneuma") och betyder något som är fylld med luft. De flesta av de däck som du ser eller använder är idag mest sannolika däck. I själva verket kan moderna kommersiella och privata transporter fungerar inte utan däck. Definition

Websters online-lexikon definierar däck som däck gjorda av armerat gummi, håller tryckluft. Alla däck kräver lufttryck för att hålla sin form är ett pneumatiskt däck.
Historia

Uppfinningen av pneumatiskt däck krediteras Irish kirurgen John Boyd Dunlop, som utvecklat den första praktiska pneumatiska cykeldäck 1888. Michelin bröder, André och Édouard, var de första att använda luftfyllda däck på en bil för ett 1895 lopp.
Identification
< p> Pneumatiska däck består av band av sladd tyg, eller "plys," belagda med gummi för att hålla lufttrycket. Bias ply däck har plys överlagras med en vinkel mot de andra skikten. Radialdäck har alla plys som vid 90 grader till däckens kropp eller hölje.
Typer

rörtyp däck kräver en gummi innerslang för att hålla lufttrycket. Cykeldäck, däck motorcykel på eker fälgar och äldre korslagerdäck bil och lastbilsdäck kräver innerslangar. Slanglösa däck har en styv vulst på kanterna av sidoväggen som bildar en lufttät tätning med hjulet, vilket eliminerar behovet av en innerslang.
Undantag

Det faktum att däck kan punkteras och förlorar lufttrycket gör dem olämpliga för vissa tillämpningar. Däck som används av militären, i konstruktion och för gaffeltruckar görs ofta med massivt gummi eller fyllda med kallskum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101108.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.