Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så att plocka ut däck för en bil

bilens däck representera din enda anslutning till vägen. Du kanske har de senaste säkerhetsfunktionerna, prylar och tweaks prestanda som människan känner till, men du har bara en relativt tunn bit gummi mellan dig och vägen. Denna post utgör slutligen helheten av din dragkraft och hantering. Det bör betona vikten av däcket. Välja din nästa uppsättning däck bör motivera lite extra forskning för att försäkra att du har det bästa däcket för dina körförhållanden. Instruktioner
1

Rådgör bilens instruktionsbok för den rekommenderade däckdimension. Du kan också referera till denna information genom att titta på sidan av din nuvarande däck. Storleken bör se ut ungefär som "225/45R16" och kommer att tryckas i stora bokstäver på dina däck. Dessa siffror representerar bredden, sidovägg höjd och fälg diameter.
2

Analysera körförhållanden du sannolikt kommer att möta, använda dessa däck. Detta kan innefatta regnigt, snöigt, torra eller varma förhållanden. Om du köper en säsongsbetonad däck, då endast analysera vilken typ av vädret som det kommer att användas. Vissa människor kan använda två uppsättningar däck - en för sommar och en för vinter, när snöiga förhållandena är närvarande. Om så är fallet, då kan du välja däck optimerade för individuella förhållanden, såsom ett sommardäck set och ett vinterdäck set. Om du bara använder en uppsättning däck, då de måste matcha både förutsättningar, såsom en all-säsongen däck.
3

Köp ett däck med en hastighet rating passar dina körvanor . I de flesta fall är detta inte ett problem, eftersom även den lägsta hastighetsinställningen är högre än den högsta hastighetsgräns. Om däcket ska användas för spåret, så du kanske behöver en hastighetsklass som ger en säker resa i högre hastigheter.
4

Sök efter däck som matchar dina krav. Vissa online webbplatser kan ange dessa krav och kommer att sätta upp en lista med däck som passar dina behov. Det ger dig också en möjlighet att mäta priser. Du kan också be en säljare av en lokal Biltema, eller däck specialitet butik, för rekommendationer baserade på dina behov.
5

Kolla konsumenten recensioner av däck som matchar dina inledande farhågor och rekommendationer. Läs tester och recensioner av varje däck och se hur de faktiskt klarat sig för dragning, mönsterdjupsmarkeringar liv, buller och hantering. Detta kommer att hjälpa begränsa din sökning.
6

Välj det bästa däcket som matchar dina krav och passar din budget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101923.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.