Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att montera och balansera bildäck

Det är viktigt att hålla dina däck väl underhållen och korrekt monterade och balanserade, trots allt, det är de fyra små gummilappar som håller dig jordad på vägen. Montering och balansering bildäck kräver speciella verktyg och en erfaren tekniker för att göra jobbet rätt. Här är grunderna i vad det innebär att montera och balansera däcken på din bil. Saker du behöver
Bead breaker
Tire strykjärn eller montering maskin
Spin balans maskin
Visa fler instruktioner
1

Låt luften ur däcket du vill ersätta. För att göra snabba arbete av detta, få ett däck verktyg stam borttagning.
2

Bryt pärlan på gamla däck med en pärla brytare. Tryck strax bortom kanten för maximal pärla bryta hävstångseffekt.
3

Se till att du väljer rätt storlek däck för din fälg. Om detta inte är rätt, kommer ingenting att vara heller. Se till att ha en ny ventilskaft sätta in också.
4

strykjärn Använd däck eller en montering maskin för att sätta däcket på fälgen. Var noga med att inte skada både fälg och däck under processen. Monteringen Maskinen kan vara en del av spin balans maskin, i vilket fall följ anvisningarna på montering maskinen.
5

Sätt däcket i spinn balans maskinen. Följ tillverkarens anvisningar och placera hjulvikt där så krävs. En spin balans maskin är en stor del av utrustningen som kan hittas på någon däckverkstad.
6

ordentligt blåsa dina däck. Rådgör med din bil bruksanvisning för korrekt PSI inflation och kolla lufttrycket i däcken varje månad för att undvika ett osäkert tillstånd.
7

överväga att få en inriktning. Detta kommer att hålla dessa nya däck bär jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100816.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.