Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckförvaring Tips

Däck för bilar och andra fordon kan försämras om den inte används under längre perioder. Detta orsakas ofta av den normala åldrandeprocessen av däck och skador från oxidation, ultraviolett strålning och effekter av ozon. Genom att följa några grundläggande lagring tips, kan du förlänga livslängden på bilens däck. Ozon

Undvik att förvara däcken nära källor som producerar ozon. Ozon är en osynlig gas som alstrar en obehaglig lukt. Den framställs genom en serie av apparater som innehåller AC elmotorer, inklusive ugnar, pumpar sumpen och centrala dammsugare. Om det kommer i kontakt med däck, kan ozon orsaka tidigt åldrande genom att gummit torkar ut och utveckla frakturer.
Sidoväggar och Petroleum
p Om dina däck har vita däcksidor , se till att de förvaras så de vita kanterna mot varandra. Detta kommer att bidra till att förhindra färgning om de rör de svarta kanterna gummibana.

Undvik att förvara däcken nära några ämnen som innehåller höga halter av olja, inklusive asfalt och bränsle. Däck som kommer i kontakt med lösningsmedel eller olja kan bli försvagad.
Position

Försök att förvara dina däck i upprätt läge. Vertikal lagring minskar däckets stress och minskar risken för snedvridning. Om du behöver lagra däcken horisontellt, se till att de placeras på en ren trägolv och inte staplade några högre än 3,3 meter, som rådde på den Sentryon Däck och hjul Förvaring hemsida. Däck staplade något högre kan välta och orsaka skador på gummit.
Miljö

Kontrollera dina däck lagras på en torr plats som varken är för kallt eller för varm. Däck som lagras i ouppvärmda lador eller garage kan bli fryst över tiden. Däck som lagras i varma miljöer kan också försämras.
Bildäck

För ytterligare skydd kan du köpa påsar däckförvaring från däck butiker eller använda påsar gräsmatta som vanligtvis används för trädgårdsskötsel. Dessa är gjorda av polyeten material och bidra till att förebygga skador som orsakas av syre och ozon i atmosfären, som anges på Old Cars Weekly hemsida. Se till att påsen är tejpade stängs för att hindra fukt från att nå däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101440.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.