Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man avgör storlek vinterdäck

Det kan verka som ett irritationsmoment att övergå till en ny uppsättning vinterdäck varje gång vintern rullar runt, men de som bor i snöiga områden förstå hur mycket av en inverkan det kan ha på säkerheten. De ger extra dragkraft och kan stoppa snabbare på is än vanliga däck. Att få däcken bytt kan ta lite tid, men att bestämma storleken på däcken du behöver inte ta mycket tid alls om du vet var de ska leta och vad man ska leta efter. Saker du behöver
fordonets bruksanvisning
Original däck på din bil
Visa fler instruktioner
1

Hitta handboken som följde med din bil. De vinterdäck som du behöver kommer att vara i samma storlek som de vanliga däck som följde med din bil. De tre saker du behöver hitta är däckbredden, bildformat och fälgdiameter av däcken i manualen. Om du inte har en manual, gå till steg 2.
2

Titta på sidan av ett av däcken på din bil för att hitta sin storlek. Du hittar tre siffror som står för däckbredden, bildformat och fälg diameter, i den ordningen. Om du inte kan hitta storleken på däcken, gå till steg 3.
3

Sök efter storleken på vinterdäck du behöver genom Goodyear Vehicle Search, listad som en resurs med detta artikel. Allt du behöver är året, märke och modell av fordon du vill sätta vinterdäck på, och hemsidan kommer att förse dig med storleken på däcken du behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101159.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.