Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Om Tire Pressure

Medan självklar del av ett däcks konstruktion är gummihölje är det luften inne i dem som stöder vikten av ett fordon. Att upprätthålla den korrekta mängden av luft i däcket, även känd som däcktryck, sparar pengar, ökar säkerheten och ökar åkkomforten. Betydelse

Enligt fueleconomy.gov upprätthålla rätt lufttryck i dina däck kan förbättra din bränsleekonomi med tre procent, men även en liten minskning av trycket kan ha en betydande inverkan på ditt bränsle economy.Having ett däck med för lågt med så lite som ett halvkilo kan minska din bränsleförbrukning med 0,3 procent. Under-pumpade däck slits snabbare och är mer mottagliga för misslyckande.
Tidsplan

Även ett däck i gott skick kommer att förlora lufttrycket över time.Tire trycket mäts i "pounds per square inch" som förkortas som psi. Typiskt en förlust av en psi per månad är normalt, men en äldre däck eller en monterad på en skadad fälg kan förlora trycket på en snabbare rate.For ett däck med ett rekommenderat däcktryck 30 psi, en ett pund per månad förlust kommer att lämna den under-uppblåst med 20 procent efter sex månader. När den träffar en fara på vägen ett däck som är under-uppblåst med 20 procent är mer benägna att blåsa-outs eller sidovägg skador. När man träffar potthål eller bro dilatationsfogar större flex tillåts av sidoväggen av ett för lågt däck kan också leda till allvarliga hjulskada.
Effekter

Under-pumpade däck skapar mer friktion vilket kan vara skadligt på två huvudsakliga sätt. Friktion alstrar värme och hetta kan skada strukturen i ett däck under tiden. Friktion ökar också rullmotstånd som minskar bränsle economy.Overinflated däcken slits snabbare och ojämnt. En overinflated däck kommer att överföra mer vägljud och vibrationer in i cockpit vilket resulterar i en mer obekväm åktur.
Förebyggande /Lösning

Kontrollera lufttrycket i däcken varje gång du fyller din tank eller minst en gång i månaden är det mest effektiva sättet att se till att du håller rätt pressure.The diagrammet med bilens korrekta tryckinställningarna finns vanligen i antingen handskfacket, instruktionsboken, innanför bränslet dörren eller på förarens dörren sylt. Trycket anges på däcksidan är den högsta tillåtna tryck för att däck och är vanligtvis inte det tryck som rekommenderas av fordonets tillverkare för normal körning conditions.Do inte förlita sig på ringtryckmätaren inbyggd i en bensinstation s luftkompressor. Täta droppar eller missbruk gör dem ofta otillförlitliga och felaktiga. Investera i en ringtryckmätaren som du kan hålla i handskfacket. En enkel penna formad mätare är tillräcklig, men en ratt typ är generellt mer exakt och enklare att läsa. Addera Expert Insight
p Om du använder en anläggning oljebyte som innehåller ett däcktryck kontrollera som en del av sin tjänst omtolka trycket efter att de har avslutat jobbet. Det är inte ovanligt för dem att automatiskt blåsa dina däck till maximalt lufttryck anges på däckets sidovägg i stället för att lokalisera tillverkarens rekommenderade pressure.When du kontrollera däckets lufttryck gör en visuell kontroll för att se om dina däck bär ojämnt eller om det finns någon uppenbar skada på dem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100926.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.