Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Vätskefyllda traktordäck

Traktordäck är fyllda med vätska för att göra dem tyngre att ge fordonet bättre dragkraft för att göra sitt arbete. Att sätta vätskan i däcket är inte svårt, men kan vara tidskrävande. Om du inte planerar att tömma däcken i kallt väder, måste du använda en blandning av vatten och frostskyddsmedel för alla väder. För sommaren bara använda, kan vatten vara det enda ämne hälls i däcken. Saker du behöver
Ventilspindel avdragare
Wrench
trädgårdsslang
Vattenpump
Vatten
frostskyddsmedel
Ventilspindel adapter
Jack
Show Fler Instruktioner
1

Placera en domkraft under traktorns bakaxel och höja däcket från marken. Snurra traktordäck tills ventilskaftet är belägen vid toppen av hjulet. Använd en ventil verktyg kärna borttagning att skruva och extrahera ventilkärnan från stammen för att släppa ut luften ur däcket.
2

Lossa muttern som håller huset ventilkärnan på plats på ventilskaftet och ta av höljet ventilkärnan. Snäpp adaptern trädgårdsslang på ventilspindeln. Om traktorn däcket inte har den typ av stammen med en avtagbar ventil kärnhuset, fästa en slang adaptern till ventilspindeln. Denna adapter är utformad för att skruvas fast på ventilskaftet och tillåta en trädgårdsslang för att skruva på adaptern. Detta gör processen långsammare, men det kommer att fungera.
3

Fäst slangen till adaptern. Om du fyller i däcket med vatten, haka fast den andra änden av slangen till en kran och börja fylla däcket. Adaptern är gjord för att låta den återstående luften ur däcket som ni uttrycker vattnet in i den. Om du fyller däcket med ett frysskyddsmedel, måste du använda en pump för att dra vätska från behållaren och pumpa in i däcket genom slangen.
4

Stoppa vätskan flödar i däcket efter ca fem minuter. Släpp trycket ventilen på adaptern för att låta eventuellt överskott lufttryck ur däcket. Detta tryck byggs upp på grund av att vätskan komprimerar överblivna luften i däcket. När du öppnar ventilen och bara vätska kommer ut, har däcket tillräckligt med vätska inuti.
5

bort slangen och adaptern. Fäst huset ventilspindeln till ventilspindeln. Skruva tillbaka ventilkärnan in ventilspindeln. Använd en luftkompressor och luftslangen för att fylla det återstående utrymmet i däcket med tillräckligt lufttryck för att uppfylla de tryckkrav för däcket. Låt traktorn ned från domkraften för att slutföra processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101851.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.