Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Skillnaderna i 94H & 94T Däck

Koderna 94h och 94T tryckta på sidoväggen av ett däck är standardiserade indikatorer för dess bärförmåga och hastighetsklass. Dessa koder ger konsumenterna möjlighet att jämföra däck och välja de lämpligaste för en viss bil. Belastningskapacitet

"94" i det 94T och 94H däck koder indikerar lastkapacitet, som är densamma för båda typerna av däck. En 94 belastningsvärde indikerar att däcket säkert kan bära en last av 1,477 pounds. Betyget är baserat på individuella däck, så fyra 94T eller 94H däck skulle kunna stödja en bil som väger upp till 5,908 pounds, fullastade.
Hastighet

T eller H delen av koden anger hastighetsklass på däcken. En hastighetsklass T anger att däcket på ett säkert sätt kan köras upp till 118 mph. Ett däck med en H rating har en högre gräns - 130 mph - vilket betyder att det säkert kan köras fortare än däcket med 94T koden. Tillverkarna kan producera identiska däckmodeller med olika hastigheter. Däck med ett H hastighetsklass är ofta monterade på sport eller sportsedan bilar. T hastigheter är mer vanligt förekommande på familjen sedans eller minibussar. H-klassade däck kan ge en fastare, mer sportig körning och hantering än liknande T-klassade däck.
Överväganden

Biltillverkare rekommenderar att byta däcken har minst samma lastkapacitet och hastighet rating som den ursprungliga utrustningen däcken. Om de ursprungliga däcken på en bil har en rating på 94H, bör någon byta ett däck med ett nominellt 94T vara medveten om att det nya däcket har en lägre hastighetsklass än de ursprungliga däcken på bilen. En 94T däck brukar kosta mindre än en jämförbar 94H däck, men med lägre rankade däck kan äventyra säkerheten i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101541.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.