Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar Kedjor traktordäck

Det är den tiden på året för att byta arbetsuppgifter på traktorn från gräsmattan och trädgården över till vinterväghållningen. Hela sommaren verktygen avlägsnas, vass och rengöras för nästa år, och alla vinterutrustning kommer ut. Installera kedjor på däcken drivaxeln är inte ett trevligt jobb, speciellt om du väntade för länge och det är redan kallt ute, om du inte har lyxen av ett varmgarage. Diligence betalar utdelning och med ett enkelt steg, kanske du tycker att detta är ett enklare sätt. Saker du behöver
Golv jack Två pallbockar Wheel chockMechanic s tråd
Visa fler instruktioner
1

På en plan, jämn asfalterad eller betongyta, placera traktorn i neutralläge och låsa den hydrostatiska transmissionen, om tillämpligt. Vrid tändningsnyckeln hela vägen till off.
2

Placera stoppklots framför en framdäcket.
3

Lyft baksidan av traktorn och stödja det på två pallbockar.
4

Lägg ut både snökedjor platt och jämn, vilket gör att den yttre klämman hårdvara för kedjorna är rätt placerad för varje däck.
5

Placera kedjor av ett däck runt toppen och håller kvar däcket tills det är lindade runt större delen av omkretsen av däcket. inuti
6

Reach och placera inuti slingan av däcket kedjan i plats medan du håller däcket fortfarande.
7

Arbete kedjorna över slitbanan för att jämna ut dem så gott du kan. Det bör finnas två eller tre lägen för att ställa den utanför kedjelås i. Håll den på plats med mekaniker tråd om du behöver medan du arbetar kedjorna över däckets slitbana. Det kan ta lite tid.
8

Upprepa proceduren på den andra däcket.
9

Sänk traktorn, koppla den hydrostatiska transmissionen shift (om tillämpligt) och test- köra. Du kan behöva kontrollera och justera kedjorna vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100949.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.