Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder ett tillfälligt reservhjul

I början av bil hjulen byggdes med ett rör inne i hjulet som måste avlägsnas och ersättas när en punktering inträffade. Detta sagt, folk spenderade långa tidsperioder sitter på sidan av vägen reparera en punktering. The Rambler kom, 1911, utrustade med reservdäck och verktyg för att hjälpa ägaren att få till där han behövde gå snabbare och med begränsade incidenter. Den punktering naturligtvis kunde vara re-fodrad på en tidigaste bekvämlighet. Numera däck är gjorda för att hålla längre, och reservdäcket är ingenting annat än en mindre kompakt däck uppmanade sällan. Saker du behöver
Jack
Däck Tool Review Reservhjul
Visa fler instruktioner
Byta reservhjulet
1

Lossa Lugnuts på hjulet håller punktering. Lossa varje mutter tills det är lätt att vända.
2

Jack bilen upp. Domkraften behöver positioneras i nära anslutning till den platta. Konsultera din instruktionsbok för rätt position av domkraften. Se till att parkeringsbromsen är inställd och bilen står på plan mark.
3

Ta bort Lugnuts. Ta varje lugnut av och ställ dem åt sidan
4

Ta av hjulet från axeln. Ersätt med reservdäcket.
5

Dra åt Lugnuts på reservdäcket. Vänd varje lugnut tills det inte kan vändas.
6

Sänk bilen till marken. Placera domkraften och dåliga hjulet i bagageutrymmet eller bakre facket. Addera köra med reservhjul
7

Kör långsamt. Överskrid inte hastigheter på 45 miles per timme.
8

Undvik skarpa svängar med reservdäcket. Reservhjulet är, på sin höjd hälften så stor som den vanliga hjulet och kommer inte att kunna hantera den skiftade vikten av en hög hastighet tur.
9

Begränsa din last till ett minimum. Reservhjulet är inte konstruerad för att dra tunga laster som vikten av en tung last kan platta till lilla hjulet.
10

Ersätt reservhjulet med den normala hjulet så snart som möjligt. Reservhjulet är inte avsedd för långväga användning.
11

Inaktivera antispinnsystem medan du använder reservhjulet. Den här funktionen kanske inte fungerar korrekt med reservhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101125.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.