Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vet jag om mina däck behöver bytas ?

Däck är en viktig del av din bil . Slitbanan på dina däck är en del av det som håller dig i kontroll när du kör . Den trappstegsdjupet avgör hur mycket dragkraft du har mellan däcken och vägen . På grund av detta , underhålla och ersätta dina däck är mycket viktigt. När slitbanan av dina däck kommer till det sista paret 32nds av en tum , är det dags att byta ut dem . Däck bör också bytas ut om de är gamla eller uppvisar några tecken på större skador . Saker du behöver
Penny
Visa fler instruktioner
1

Placera ett öre upp och ner i ett av spåren på ett däck . Om Lincolns huvud inte omfattas av slitbanan , betyder det att du har mindre än 2 /32 tum i mönsterdjup kvar på däck . För de flesta stater , är 2/32 av en tum av slitbanan den lagstadgade miniminivån . Om du har mindre än detta , är det dags för er att byta dina däck . Se till att kontrollera slitbanan på olika ställen i däcket .
2

Kontrollera dina däck för några djupa sprickor eller bubblor . Om du har några djupa sprickor eller bubblor , har dina däck kontrolleras . Om skadan är allvarlig , kan det vara dags att byta däcken .
3

Byt dina däck vart tionde år . Tio år anses livslängden för ett däck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101372.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.