Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Däckmönster Typer

Den typ av däck som fungerar för en liten sedan inte kommer att fungera för en gaffeltruck. Vissa däck fungerar för vissa typer av fordon beror dels på vilken typ av slitbanan på däcket. Olika slitbanan typer variera beroende på formen hos, och utrymmet mellan, klackarna samt åsar i däcken. Regelbundna Bana

Regelbundna mönsterdjup däcken har små mellanrum mellan klacken mönster. Denna typ av bana används för att ge en smidig, säker resa över våta och torra vägar. Typen är mycket vanligt i däck på bilar för dagligt bruk.
Directional Tread

riktade däcket består av en stor V-mönster och har stora utrymmen mellan varje öra. Detta däck är tänkt att stå emot stora mängder lera och snö, varför klackelementen utrymmena är så stora. Däck med detta slitbanan ger dragkraft i endast en riktning, vilket innebär att däcket måste placeras på bilen med en särskild sida utåt, så att klackarna slog i marken på ett visst sätt. Den sidan av däck med en riktad slitbana kommer oftast innehålla orden "denna sida ut," att varna personen som byter däcket på hur du placerar den på bilen på det sätt som är lämpligt med riktningen av slitbanan.
Addera oriktat slitbana

oriktat slitbanan är också konstruerad för att hantera snö och lera. I stället för en V-form, är klackarna belägna vinkelrätt mot centrumlinjen för däcket. Detta däck ger dragkraft i båda riktningarna, vilket innebär att en viss sida som vetter ut är inte viktigt när den placeras på bilen. Ett liknande slitbanemönster - den längdåkning slitbanan - är identiskt med det oriktat slitbanan med undantag av att kanterna av däcket är mer rundade Addera Rock service slitbana
Däck med rock tjänsten mönsterdjup har lug utrymmen som är extremt smal så att det inte är möjligt för stenar att fastna i trappstegen och orsaka slitage på däcket. Denna slitbanan är avsedd för fordon som drivs ofta i kuperad terräng.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101644.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.