Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck i en Chevy Cobalt

Din Chevy Cobalt s däck är verkligen "där gummit träffar vägen." Det är därför du måste se till att dina däck är pumpade till rätt tryck. Om däcken på din Chevy Cobalt är uppblåsta korrekt, får du den bästa gas körsträcka och optimal hantering. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en mätare däcktryck. Du har flera val att göra för att räkna ut vilken är den bästa typ för dig. Bestäm mellan vilka typer med urtavla avläsning eller pinnar tryck. Om du vill dra nytta av modern teknik, kan du köpa en som bara läser du trycket.
2

Vänta dina däck svalna och återgå till sitt naturliga trycket. Kör omkring eller lämnar din bil i solen och värmen kommer att göra luften i dina däck expandera, snedvrider tryckavläsningen.
3

Skruva loss locken från dina däck "ventil stjälkar. Om du aldrig har gjort det förut, bör du veta att dessa lyckas försvinner lätt. Lägg dem på en säker plats som din ficka.
4

Anslut din mätare däcktrycket till varje ventilskaft en i taget. Det finns ett enkelt sätt att se till att du gör det rätt. Om du hör väsande, innebär detta att luft läcker ut och mätaren är inte ordentligt fastsatt. Tryck hårt nog och i rätt vinkel. Lita inte på ditt minne. Anteckna varje däckets tryck.
5

Dubbelkolla att se till att dina däck är fyllda till tillverkarens rekommenderade tryck. Din 2008 Chevy Cobalt LS kommer med däck dimensionerade P195/60R15 87s. Den "P" betyder att däcket är avsett för personbil användning. Den "195" är bredden av däcket i millimeter. De "87s" betyder att varje däck kommer att kunna stödja 1279 £. eller 580kg. Att veta dessa gränser är viktigt så att du kan uppmärksamma rätt viktfördelning. Mer än rätt viktgränser för dina däck kan minska prestanda och även orsaka fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100863.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.