Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Mix Bias & Radial Däck

radialdäck har utvecklats och patenterats av Michelindäck i 1946. De är vida överlägsna korslagerdäck däck på nästan alla sätt: De är säkrare, längre livslängd och bättre än bias design i nästan varje aspekt. Det finns några användningsområden för bias-ply däck, särskilt när de är stelt konstruerade. Deras ansökan är i allmänhet begränsad till släpvagnar eller lätta lastbilar där sidoväggen flex inte är önskvärd, speciellt vid hög belastning. Saker du behöver
Ficklampa
Jack
pallbockar
rörtång
Visa fler instruktioner
1

Shine en ficklampa på sidan av varje däck och notera storlek. Om det finns ett R i någon av de bokstäver, är däcket en radiell. Till exempel är P 155 70 R 15 ett radialdäck. "P" avser däckets storlek anges i millimeter. "155" millimeter är däckets bredd. "70" är ett förhållande mellan höjd och bredd. "R" är radiell och "15" är fälgen storlek. I detta fall är emellertid fälgen storlek i inches eftersom hjulen tillverkas och säljs i denna konfiguration för den amerikanska marknaden. En korslagerdäck däck har liknande uppgifter, men R utelämnas.
2

Jack upp bilen och installera pallbockar under ramen. Se till att bilen är säker, och bestämma antalet användbara bias-ply däck och radialdäck som är tillgängliga. Numret kan inte vara ojämn. Installera tre radialdäck, till exempel, är farligt när det kombineras med en förspänning-ply däcket. Blandning två partiskhet med två radialdäck är acceptabelt, så länge de paras två på framsidan och två på baksidan. Det är också att föredra att montera radialdäck på framsidan.
3

Montera däcken på bilen på ett acceptabelt sätt. Installera radialdäck på framsidan om deras slitbanor är överlägsen de bias-ply däck. Om partiskhet däcken har mycket bättre mönsterdjup, montera dem på framsidan. Palla upp bilen, ta bort pallbockar och sänk bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101709.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.