Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så här testar hjulen på din bil

Hjulen på bilen är mycket viktigt, eftersom de är de enda delar som hålla den rullande och däcket är den viktigaste komponenten i hjulet. I själva verket, skallig eller för lågt lufttryck är en av de vanligaste orsakerna till singel-bilolyckor. Regelbunden testning är viktigt att se till att dina däck är i tillräckligt bra form för att greppa vägytan. Lyckligtvis kan du se till att dina hjul och däck är säkra genom att utföra en enkel uppsättning tester själv. Saker du behöver
1 Penny
ringtryckmätaren
luftpump
Visa fler instruktioner
Hjul och slitbaneslitage
1

Dra din bil i en öppen, väl upplyst område, och vrid hjulen ut så att du kan se dem väl. Undersök hjul och däck. Titta på fälgar, kontrollera dem över för skador, bucklor och slitage. Kontrollera varje hjul noga, att jämföra dem med varandra och, om möjligt, till hjulen på andra bilar. Navkapseln och andra delar av hjulet kan se något annorlunda ut, men formen bör vara ungefär lika.
2

Kolla in gummi väggarna av däcket. Leta efter jack och skador, och nå in i hjulhuset att känna baksidan av däcket för skador. Addera 3

Stick ett öre i ett spår i däcket för att kontrollera dess slitage nivå . Peka huvudet mot centrum av däcket. För en säker resa, bör toppen av Lincolns huvud täckas av slitbanan. Om den inte gör det, är ditt däck skallig och bör nog bytas.
4

Känn och undersöka slitage av slitbanan kanterna. Dessa slitagemönster kan berätta viktig information om hur hjulen fungerar. Om de yttre kanterna av däcket är slitna, har hjulen varit sannolikt för lågt, om den inre slitbanan är sliten, är däcket över-uppblåsta. Om bara en kant bärs, kan hjulen vara dåligt anpassat, slitage på endast den främre föreslår att du vänder alltför hårt och bör bromsa
5

Look för större slitage mönster.. Om däcken inte nöta jämnt, har du ett problem. En scalloping mönster eller stora skopor av saknade bitar indikerar att du antagligen kör på obalanserade eller dåligt inriktade däck. Addera Lufttryck
6

Skruva stjälken locket på en däcket börjar vid förarsidan framdäcket. Ställ locket på huven så att du inte förlorar det.
7

Leta efter rekommenderat däcktryck nummer. Du hittar den på sidan av däcket själv, men om det är slitet eller på annat sätt skyms, hitta den i bilens instruktionsbok eller på etiketten inuti en av dörrarna. Det bör vara ett antal som 36 PSI (detta kanske inte är det rekommenderade antalet för din bil). PSI är pund (tryck) per kvadrattum, vilket representeras olika beroende på mätaren.
8 De bästa typer av mätare däcktryck är lätta att läsa.

Passa in ringtryckmätaren över stjälken så mynningen täcker ovansidan av däcket stjälk helt. Tryck ner så det släpper lite luft i tryckmätare, och sedan släppa den. Enheten kommer att berätta hur mycket lufttrycket i däcket. För mycket eller för lite kommer att orsaka onormala slitage mönster och kan göra att däcket går skallig.
9

Skjut lufttrycksmätare över stjälken och vända klippet ner för att klämma den runt stjälken. Slå av enheten på att pumpa lite luft i däcket. Du ska aldrig lämna den ansluten i mer än några minuter åt gången-2:58 som mest.
10

Retest lufttrycket med mätaren. Om det är korrekt, du är bra att gå. Om inte, antingen släppa lite luft eller upprepa påfyllningen. Om du har överfylld det, tryck på knappen på baksidan av lufttrycksmätare på metallen talade i mitten av stjälken för att frigöra en del av den överskjutande luften. Det är en trial-and-error process, så skjut den i några sekunder åt gången, utsläpp och testa igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101365.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.