Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man mäter storlek däckfälg

bildäck har fyra mätningar att tänka, medan hjulen eller fälgarna de sitter på har två. Fälgar mäts i diameter och bredd, enligt däcken de passar. Däck mäts genom sektionsbredden, avsnitt höjd eller profil, fälgdiameter och spårvidd. Slitbanebredd bara noterar utbredningen av ett däcks slitbana som den möter på vägen, och tar inte hänsyn till fälgdiameter. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Mät fälgbredd. Detta noteras i inches någonstans från 5 inches för små personbilar, till 91/2 inches för lastbilar och släpvagnar. Fälgdiametern
2

Mät. Ta diameter mätning från insidan spåret som däckvulsten sitter på. Det är lättast att mäta den inre diametern av däcket efter att den avlägsnas från hjulet. Om du mäter den yttre diametern på den fälg själv, blir det nästan en tum större än den specifika storleken.
3

Mät däckstorlek genom att titta på bredden, höjden och innerdiameter av ett däck. Storleken är skriven på den yttre däcksidan. P205/40R16 är en vanlig däckstorlek notation som visar alla dessa. Den "P" indikerar personbil. Den "205" är bredden på det bredaste stället mellan sidoväggarna i millimeter. Den "40" betecknar förhållandet mellan höjd och bredd (bildförhållande), även känd som profil eller serier. Den "R" står för radial och "16" är den fälgdiameter i inches.
4

däck Match till fälgar. Välj en fälg med diametern av däcket. Använd tillverkarens godkända betyg för att hitta en tillmötesgående bredd. Däck kan monteras på fälg bredder som varierar från 1 1/2 till 2 inches. Däcktillverkare anger godkända bredd varierar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101364.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.