Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar ett Tire Plug

Flat däck är ingen idé om en bra tid. Det finns många olika skum tätningsmedel på marknaden idag som kommer att reparera små punkteringar på dina däck, men för större punkteringar (som från en spik) måste du installera ett däck plugg. Ett däck plugg fungerar som ett slags gummi kork som är förseglad i däcket och returnerar det till fungerande skick genom att erbjuda ett flexibelt plåster. Att lära sig att installera ett däck plugg hjälper dig att reparera din egen platt däck, utan att behöva betala för kostnader för bogsering eller gå till en bilmekaniker. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
Jack står
Små tänger (om det behövs) katalog Däck plug kit
Saxar
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på ett plant underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på punktering, men ta inte bort dem. Palla upp bilen och byta ut jack med pallbockar, så att vikten på bilen är på läktarna och punktering är igång. Ta bort muttrarna och ta bort däcket.
2

Hitta objekt som har punkterat dina däck och orsakade platta. Till exempel, lokalisera spik som du körde över. Bänd ut den med fingrarna eller använda ett par små tänger att dra spiken från däcket. Addera 3

Avlägsna sonden från däcket plug kit. Det finns två verktyg som ingår i satsen, alla har en metallstav med en plast t-handtag fäst vid den. En länkhuvuden i vad som ser ut som ett nålsöga, och den andra är slät. Den släta staven Verktyget är sonden. Öppna röret av gummi cement ingår i paketet genom att skruva upp och ta bort den. Vrid överdelen upp och ned och trycka den vassa spetsen formas till toppen genom folieförseglingen på röret. Coat sonden med gummi cement, skjut den så långt du kan i punktering och sedan dra ut sonden.
4

bort en av pluggarna från förpackningen. Själva däck pluggar är röda till färgen och pressas i remsor över en liten bit vax papper. Bara ta bort en plugg och trä den igenom nålsögat verktyget, så att ändarna av pluggen är jämnt fördelade genom ögat. Coat pluggen med bara några droppar av gummi cement.
5

Skjut in nålen i punktering, precis förbi nålsögat själv. Vrid handtaget på verktyget ett 1/4 varv och dra sedan ut nålen. Pluggen bör förbli i punktering. Om den inte gör det, då re-tråden pluggen och sätt in det igen, men vrid den något mindre än tidigare (pluggen inte kommer att förbli i punkteringen om du har gjort det mer än en 1/4 varv).

6

Skär ändarna av proppen bort, ungefär en 1/8-tums ovanför däckets slitbana, och du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101124.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.