Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Läs om bildäck

Det är relativt lätt att förstå vikten av bildäck, eftersom de är de stödjande kontakterna där bilen möter vägen. Det finns en uppsjö av information som kan läras av däcken på din bil bara genom att läsa sidoväggen informationen. När du har en förståelse av informationen, vet du vilken typ av däck du har, de förväntningar som däckets prestanda och kan lära sig att inte överskrida dessa förväntningar. Sidoväggen

sidoväggen av ett däck upprätthåller fordonets vikt med bibehållen lufttryck. Utöver dess betydelse, kan information om dina däck bli upptäckt genom att dechiffrera bokstäver stämplat på däcksidan. Att avkoda informationen, kommer vi att använda en stämpel däckstorlek på P185/65R/15 80S till exempel. Även de siffror och bokstäver verkar skrämmande, det är ganska enkelt att avkoda. Den "P" står för "passagerare däck." Detta är den vanligaste bokstaven på personbilsdäck. Vissa lastbilar och stadsjeepar kan börja med "LT" som står för "lätt lastbil". Därefter är det 185 det metriska mått i millimeter däckets bredd från sidoväggen på ena sidan till den motsatta sidan. 65 är bildformatet på däckets höjd i procent till dess bredd. Detta däck är 65 procent i höjden till 185 mm bredd. Den "R" efter 65 står för "Radial," och som i början bokstaven "P" kommer nästan alltid att visas på en passagerare däck. 15 står för diametern bredd i inches. Detta däck är en 15-tums däck, vilket betyder att den kommer att passa på en 15-tums fälg. Slutligen är 80-talet det kombinerade last och hastighet rating av däcket. Numret 80 om det här däcket indikerar en belastning av 992 pounds per däck maximum (se Resurser för mer information om olika last och betyg hastighet). Bokstaven S på det här däcket ger det en hastighet rating på 112 mph max. Annan information om däcksidan blir M & S, som står för "lera och snö" eller en sträng vinter emblem som visar ett berg med snöflingor.

En datumstämpel på däcksidan i form av DOT nummer kommer att avslöja när däcket tillverkades och från vilken växt. De fyra sista siffrorna i DOT numret avslöjar veckan av året däcket gjordes och år däcket gjordes. Om exemplet däcket hade datumstämpel av 3208, skulle detta tyda på att det har tillverkats i 32: a veckan av 2008.

Finstilta runt pärlan däckets omkrets visar "Enhetliga Tire Standards kvalitetsgradering" av däcket. Dessa tre siffror visar gradering rapport kortet av slitbanan, väggrepp och temperatur för däcket.
Slitbana

Medan sidoväggen upprätthåller fordonets vikt, den trampa av däcket är det som kommer i kontakt med vägen. Olika däckmönster på däcken erbjuder olika typer av prestanda på vägarna. Medan de flesta däck på bilar i områden som väder erfarenhet vintern, en all-säsongen radial oftast visar en M & S - lera och snö - baserad slitbanan. Men det finns sommardäck, enkelriktade, vinterdäck, däck prestanda och off-road däck.
Lufttryck

Däck inflation är viktig och bör övervakas regelbundet för körsäkerheten. Många människor tar det för givet och antar den lokala snabb-lube plats de besöker automatiskt kontrollera och justera däcktrycket. Förstå att du sätter din säkerhet på spel för någon som kanske bara vara kvalificerade för att kontrollera och byta olja i bilen. På däcket informationen plakat eller i din instruktionsbok, kommer du att hitta den information den föreslagna däckpumpning av din främre och bakre däck. Vissa fordon kan visa samma nummer, andra kanske föreslå olika lufttryck mellan de främre och bakre axlarna. Lufttrycket rekommendationerna är helt enkelt det och inte nödvändigtvis mandat faktiska lufttrycket i däcken måste ha. Set för komfort, kan lufttrycket manipuleras så länge den uppfyller de lägsta och högsta nivåer lufttryck visas på däcksidan själv. Den minsta skulle möjliggöra för komfort, medan den maximala skulle möjliggöra mer nyttolast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101041.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.