Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Typer av mätare däcktryck

Det finns fyra huvudsakliga typer av mätare däcktryck, var anpassade till ett särskilt behov eller exakthet. De har alla fördelar och nackdelar, däcktryck övervakningssystem är begränsade tillgången efter marknaden, men håller på att installeras i många nyare bilar. Förstå skillnader i vilka typer av mätare däcktryck hjälper dig att få rätt verktyg för dina behov, från att arbeta i hemmet att resa längdåkning på en cykel. Stick Mätare
Stick mätare är små men inte särskilt exakt.

En pinne mätare är en axel eller rör med en glidande inredning bar eller stång. När ventilen ände av lastprofilen pressas på ett ventilskaft, reagerar ribban genom att skjuta ut för att indikera lufttrycket i däcket. Detta är den vanligaste och billigaste typen av mätare, men det är också den minst exakt. En av de stora fördelarna med en pinne mätare är att de finns i kompakt storlek, perfekt för att hålla i handskfacket eller förpackning tillsammans på en cykel expedition.
Analoga mätare
mätklockorna är lätta att använda från ett avstånd, som t.ex. vid pumpning av däcket.

analoga mätare är oftast en rund urtavla med en rörlig nål. Denna typ av mätare är mer exakt än en pinne mätare, men de är betydligt mindre bärbara. Analoga mätare arbetar på en kalibrerad fjäder som är känslig för överdriven stötar eller hårda smällar. Inför ratten är täckt med ett glas eller plast lins som är lätt att bryta eller riva. Analoga mätare är vanligare i tunga applikationer eller som indikator på en kompressor tank, men bärbara batterier kan hittas i de flesta bil-butiker. Galt konsumentundersökningar rekommenderar ratten stil för sin enkelhet och driftsäkerhet.
Digital manometer
Digitala manometrar är snabb och enkel att använda.

Consumer Sök, en produkt översyn och utvärdering bolaget, föreslår digitala manometrar är det enklaste att använda och prissatta angenämt. Digitala manometrar är den mest exakta typen, översätta lufttrycket till exakta digitala mätningar. När noggrannhet är viktig, är denna typ av mätinstrument bästa. Digitala mätare är marginellt dyrare än en pinne mätare, men ofta billigare än analoga mätare på grund av den minskade mängden ingående material. Den största nackdelen med en digital ringtryckmätaren är att den kräver en kraftkälla för att fungera. Så länge du håller in nya batterier i mätaren det kommer att vara mycket tillförlitlig, men kan ge felaktiga avläsningar när batterinivån är låg.
Tire Pressure Monitoring Systems
Vissa fordon har automatiserat manometrar och förmåga att själv blåsa.

Tire Pressure Monitoring system byggs in i eller bifogas hjulaggregatets ger avläsningar däcktryck på efterfrågan. I vissa fordon denna typ av enhet inte ge en korrekt tryckavläsning, som endast anger att däcktrycket kan vara lågt och uppmärksamhet krävs. Systemet fungerar som en garanti för säkerhet och bränsleeffektivitet, två automatiska system som drabbas när däcktrycket är inte korrekt inställd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101449.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.