Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du roterar Steel-Kuten all-terrain däck

Roterande stål-bältade all-terrain däck på din SUV eller lastbil kommer att kraftigt öka livslängd och prestanda däcken. Eftersom de flesta fordon som skulle använda all-terrain däck är lätta lastbilar, all-wheel-drive stadsjeepar eller fyrhjulsdrivna fordon kör, är det rekommenderat att rotera däcken varje 6.000 miles. All-wheel-drive och fyra-hjulsdrivna chassi och suspensioner är mycket hårdare på däck då normala bilar, så rotera däcken är avgörande för livslängd och prestanda för däcket. Saker du behöver
Ordet jack
pallbockar (4) katalog 1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums hylsa (för att matcha tappmuttem storlek) katalog 1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Portabel kompressor med ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om stål-bältade all-terrain däck på din fordon är riktade däck. Det skulle finnas en pil stämplat på däcksidan dikterar riktningen för däckets slitbana att rotera i en framåtgående rörelse. Inte många all-terrain däck är riktad, men om de är, skulle detta ändra föreslagna rotation mönstret.
2

Med fordonet parkerat på en plan asfalterad yta och parkeringsbromsen åtdragen, bryta klacken nötter lös på alla däcken med hjälp av brytjärn och sockeln.
3

Lyft framaxeln på fordonet först med domkraft och placera pallbockar under en säker och trygg Lyft punkt. Sänk domkraft och ta bort när framaxeln är säkert förhöjd.
4

Lyft bakaxeln på samma sätt och placera pallbockar i en trygg och säker hiss punkten.

5

Ta bort muttrarna på alla hjulen och vrid sedan genom att de bakre däcken rakt fram till fronten. Rotera framdäcken genom kors och tvärs dem på baksidan. Vänster bak skulle gå till den vänstra främre positionen. Vänster front skulle gå åt höger bakre läget. Höger bak skulle gå till den högra främre positionen. Höger front skulle gå åt vänster bakre läget. I händelse av däckets slitbanemönster var riktade däck, skulle du bara kunna rotera dem framaxeln till bakaxeln.
6

Byt ut muttrarna och dra åt dem tätt för hand. Sänk fordonet en axel i taget långsamt och dra åt muttrarna i ett alternativt sätt med momentnyckel och uttaget, fast vid de rekommenderade vridmoment specifikationerna för fordonet.
7

Använd den bärbara luften kompressor och däck mätare för att kontrollera och justera däcktrycket i varje däck, fast vid den rekommenderade däcktrycket per axel för ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100977.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.