Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett däck på en Dodge Durango

Det är viktigt att veta hur man byter ett däck om du får punktering och har fastnat på sidan av vägen. Du kan också ändra dina egna däck om du behöver byta från vinterdäck till icke-dubbdäck, eller om du behöver rotera dina däck. Byta ett däck på en Dodge Durango är en process som kan fyllas i på mindre än 30 minuter. Saker du behöver
jack
järn skiftnyckel
momentnyckel
luft Ratchet
extra däck
Visa fler instruktioner
1

Hämta den jack och järn skiftnyckel från bakre bagageutrymmet i Durango.
2

Använd järn skiftnyckel för att lossa muttrarna, men ta inte bort dem.
3 < p> Jack upp Durango tills däcket är igång. Du kommer att placera domkraften nära däcket som du vill ändra. Kontrollera att parkeringsbromsen break är inkopplad innan du jack upp bilen.
4

Avlägsna muttrarna med en luft spärrfunktion eller järn skiftnyckel.
5

bort däcket från Durango. Däcket troligen kommer att fastna, så du kommer att behöva sparka däcket för att lossa den. Det skulle lossna om man slår det med tillräcklig kraft.
6

Placera det nya däcket på Durango och sätta muttrarna på hjulet. Dra åt muttrarna bara tillräckligt så att hjulet sitter.
7

Sänk ratten till golvet, genom att släppa domkraften.
8

Använd en momentnyckel och dra åt åt muttrarna med sina krävs fot pounds. Du måste dra åt muttrarna i ett stjärnmönster. Börja på toppen tappmuttem, dra sedan åt tappmuttem mittemot det. Fortsätt att dra åt muttrarna direkt över från den du för närvarande arbetar med tills de är alla åtdragna. Det är samma sak som det mönster som du vill använda för att rita en stjärna på papper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100997.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.