Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur berätta om däcken har tillräckligt mönsterdjup

Din bilens däck påverkar prestanda, bränsleekonomi och i slutändan din säkerhet. Vägförhållanden, fordon justering, felaktiga delar och felaktig lufttryck kan alla orsaka slitage och eventuell förstörelse av däck. Även om det inte finns någon nationell lagstiftning om mönsterdjup, de flesta stater kräver ett minimum av 2/32 tum till 3/32 av en tum. Regelbunden kontroll av däckens mönsterdjup kommer att hålla dig och din bil säkert och lagligt. Saker du behöver
däckens mönsterdjup mätare
US öre
US kvartalet
Visa fler instruktioner
Mätning däckmönster med en spår
1

Välj en mätare som kommer att tillhandahålla avläsningar i 32nds av en tum. Vissa mätare ger mätningar i både inches och i millimeter.
2

Tryck mätaren nedåt på en plan yta så att den når noll. Detta säkerställer att mätaren är korrekt kalibrerad. Skjut skalan tillbaka in i mätaren tills det tar stopp. Addera 3

Placera mätaren s sond i mitten av ett spår som löper däckets omkrets, trycka ner på botten av mäta. Detta kommer att höja skalan för att ge dig djup mätningen. Placera inte mätaren ovanpå alla gjutna slitagevarnare, eftersom detta kommer att ge dig en felaktig läsning.
4

Lyft försiktigt mätaren genom pipan och registrerar mätvärdet. Upprepa denna process runt däcket minst var 12 inches. Genomsnittlig avläsningarna att beräkna mönsterdjup per däck, på varje däck. Allt under 2/32 tum är osäker, och däcket ska bytas.
5

Leta efter tecken på slitage på insidan och utsidan av däcket som kan orsakas av felaktig inriktning eller felaktig inflationen. Du kan också använda handen för att känna sig runt omkretsen för några kala fläckar eller ens där trådarna kan komma igenom. Om du känner att detta är däcket mottaglig för en punktering när som helst och bör bytas ut omedelbart.
Mäta mönsterdjupet med mynt
6

Infoga en amerikansk penny, med Lincolns huvud mot dig, i omkretsen spåren. Om en del av huvudet är täckt, det finns mer än 2/32 av en tum kvar av slitbanan.
7

Infoga en amerikanska kvartal, med Washingtons huvud mot dig, i samma spår. Om en del av huvudet är täckt, det är mer än 4/32 tum kvar av slitbanan.
8

Infoga den amerikanska öre, med Lincoln Memorial mot dig, in i dessa spår. Om toppen av Lincoln Memorial inte syns, det är minst 6/32 tum kvar av slitbanan.
9

Upprepa dessa mätningar på olika punkter runt varje däck för att få ett genomsnitt beräknat djup . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101177.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.