Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så Kontrollera ringtrycket vid en bensinstation

Att upprätthålla rätt lufttryck i bilens däck inte bara ökar din säkerhet på vägen, men förbättrar bilens gas körsträcka. Den rätt lufttryck för ett däck är skrivet på sidan av däcket och noterades som ett antal pounds per kvadrattum (PSI). När du har hittat det numret, kan du ta bilen för att kolla lufttrycket i däcken på en bensinstation. Saker du behöver
Bensinstation med kompressor
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Gå till en bensinstation som har en luft maskin för fyllning däck. De är oftast belägna utanför och ser ut som små lådor med långa, svarta slangar knutna till dem (ibland är de märkta "Air"). Dra din bil upp till maskinen så att maskinen är centrerad på din bil. Detta sätt är luftslang säker på att nå alla dina däck.
2

Välj ett däck till att börja med och lokalisera PSI etiketten på däcket. Det kommer att skrivas på sidan av däcket: hitta nummer eller bokstäver för märket på däcket och i slutet av den etiketten, vanligtvis ges i en parentes. Exempelvis kan den sida av ett däck vara: PR300345 All Weather (30-45 PSI). Detta däck kräver mellan 30-45 PSI för att fungera säkert.
3

Avlägsna däcket locket luften stam. Luften stammen är en svart stam som kommer att utskjutande genom din fälg, med ett skruvlock.
4

Dra luftslangen över till däcket. De flesta luftslangar har en avtryckarenheten på slutet. Spetsen kommer att passa över änden hos luften stammen. Tryck spetsen ordentligt på stammen i två sekunder, och den inbyggda manometern på toppen av avtryckarenheten kommer att utöka en bar tryck läsning. Dra spetsen på luftslangen från luften stammen. Om luftslangen inte har en avtryckarenheten, köpa en lufttrycksmätare från bensinstation eller från en automatisk leverans butik. Tryck spetsen på mätaren över spindeln och bar kommer att sträcka ut ryggen. Ta mätaren.
5

Läs trycket bar för att se den nuvarande PSI nivå i dina däck. Trycket bar är markerad med en serie linjer och siffror. De flesta Tryckstänger använder linjer att ange två pounds av trycket i-mellan två heltal. Till exempel kommer det att finnas fyra rader längst ut på spetsen av stången och sedan numret 10, sedan fyra ytterligare rader och antalet 20, etc. Den punkt där trycket bar har slutat sträcker sig från fall visar det nummer du ska läsa att bestämma PSI nivå i dina däck.
6

Lägg luft, vid behov, genom att trycka spetsen på luftslangen ner på luften stammen och hålla avtryckaren i. Vänta en liten stund, frisättning avtryckaren och ta bort luftslangen. Kontrollera däcktrycket igen. Kontrollera att du har drivit bar tillbaka innan processen, eller din läsning kommer inte vara korrekt. Upprepa tills du har rätt PSI nivå i dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101301.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.