Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vilka är farorna med Overinflating däck?

Ett överfyllt däck gör ett fordon instabil. Det kan också orsaka ett slag ut, vilket är farligt inte bara till den primära fordonet, men till de runt den. Blow Out
p Om ett däck är överfyllt, kommer det så småningom brista, eller pop, på samma sätt en över-uppblåst ballong skulle pop. Detta är allmänt känt som ett slag ut och kan vara särskilt farligt om det händer på framhjulen.
Olyckor

När ett överfyllt däck spricker, kontroll av fordonet äventyras. Brytningen orsakar ratten ska ryckte ofrivilligt i en riktning och föraren kanske inte kan ta kontroll över fordonet i tid för att förhindra en trafikolycka. Addera ditt skadekostnader

Om föraren är oförmögen att återta kontrollen över fordonet och en olycka inträffar, vilket ofta är fallet, kommer han att vara ansvarig för någon skada andra och eventuella skador på egendom eller andra fordon.

Slitage

När ett däck är svulstiga, det större område som ska vara i kontakt med marken blir sämre. I mitten av slitbanan blir den primära punkten och får hela kraften av vägen. Detta innebär mindre dragkraft och mer slitage på däcken.
Övriga Fordon Till Salu

Ett överfyllt däck är farligt för dem som kör i närheten, liksom. Om ett slag ut inträffar, kan delar av däcket flyga på vägen och orsaka en annan förare att väja och eventuellt förstöra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101139.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.