Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort ett reservdäck från en Cheva lastbil

Oavsett om du har en punktering på din Chevy truck som behöver bytas eller om du vill installera en eftermarknad dragkrok, du kommer att behöva ta bort reservhjulet. Monterad under sängen, kräver reservdäcket på Chevy pickup ansluter förlängning komponenter för att få tillgång till spärrverktyget mekanismen och sedan aktivera den. Att veta hur man tar bort och installerar ett reservdäck på alla fordon är alltid en bra idé innan du behöver i händelse av en nödsituation. Byta ett däck är aldrig roligt, men om du måste lära dig hur du tar bort reservdäcket i processen, det kommer bara att ta längre tid och göra arbetet mer frustrerande. Saker du behöver
reservdäck verktyg
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Leta reservdäcket och rörtång verktygslåda (utrustad med Chevy truck) bakom passagerarsätet. På en bänk, luta sitsen framåt och flytta den hela vägen mot framför lastbilen för att få tillgång till verktygslåda. På extra-hytt Chevy lastbilar, måste du lyfta baksätet uppåt i upplyft läge att komma verktygssatsen.
2

Lossa bulten genom att vrida ratten handtaget moturs. Lossa det gör att du kan skjuta verktygssatsen ut från under bulten, och om nödvändigt, ta bort skruven.
3

Separera bitar av verktygssatsen på baksidan av Chevy pickup. Lokalisera den lediga hål däcket tillgång på höger sida av den bakre registreringsskylten. I vissa nyare modell Chevy lastbilar, kan du behöva använda tändningsnyckeln för att ta bort en låsanordning utformad som ett reservdäck stöld avskräckande. Om så är fallet, sätt in nyckeln i låset och vrida om nyckeln för att ta bort låset. Använd en ficklampa för att undersöka tillgången hålet för att lära sig vilken adapter reservdäcket kabeln behöver för att montera reservdäcket verktygen på rätt sätt. Du kommer att notera en fyrkant ansökan, en liten krok ansökan eller ett säkerhetslås ansökan. Om säkerhetslåset krävs, placera låset på änden av den lilla kroken på det monterade reservhjulet verktyg innan du sätter in den tillgång hålet.
4

Montera två av de reservdelar förlängningar däck verktyg tillsammans , se press-lås in i hålen till interlock. I slutet av verktyget måste para sig till kabeln veven för reservdäck, vilket avslöjas när du använder ficklampan
5

in de två förlängningarna i tillgången hålet och vrid dem samtidigt som du trycker inåt tills de. låsa in kabeln veven i reservdäcket.
6

Hämta tappmuttem skiftnyckel. Du kommer att notera en fyrkant i mitten av skiftnyckel. Placera fyrkant på förlängningen verktygen för att kunna använda den som en avveckling och slingrande enhet. När det är låst på plats, vrid rörtång moturs, sänks reservdäcket från dess monterade läge. Fortsätt att sänka däcket till marken tills du kan lyfta den och ta bort kabeln flänsen från navet i reserv.
7

att höja reservdäcket i omvänd ordning och vrid reservdäcket verktyget i en medurs för att höja kabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101092.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.