Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man läser ett däck Wall

För ett otränat öga, kan de bokstäver och siffror på en däcksväggen likna en ofattbar hieroglyf. Att lära sig att tolka denna kod kommer att låsa upp viktig information som kan hjälpa dig att välja rätt däck till din bil. Saker du behöver
Diagram objekt i listan index däck belastning och hastighetsklasser
Visa fler instruktioner
1

blick på den yttre halvan på yttre tredjedelen av däcksidan. Däcktillverkaren och däcket namnet är oftast väl synliga där
2

I samma område på däcksidan, kontrollera om en separat serie bokstäver och siffror som hypotetiskt kan läsa:. P215/65R15 89HP betyder att däcket är avsett för personbilar. Den följs av bredden av däcket i millimeter. Nästa är däckets höjd-och bredd, följt av bokstaven R för radial konstruktion och sedan hjulet diameter i inches. De två sista siffror och bokstäver iväg från serien avser däckets belastningsindex och hastighetsklass. Förklarande diagram för index och betyg kan hittas på nätet eller på ett däck butik..
3

Titta på den inre delen av däcksidan gränsar fälgen Här är där du hittar information om däckets slitbaneförslitning, dragkraft och kvaliteter temperatur. Den slitbaneförslitning klass har ett utgångsvärde på 100, med högre siffror är bättre. Traction kvaliteter går från en bästa av AA till C. Temperaturen kvaliteter sträcker sig från A, som är bäst, till C. Den inre delen av däcket väggen har dessutom information om ply sammansättning och material som används, liksom ett antal däck identifiering.

4

särskilt uppmärksam på däckets maximala kalla inflation och begränsningar belastning, som är noterade på den inre delen av däcksidan av fälgen. Se till inflationen gränsen vid kontroll av lufttrycket i däcken.
5

Skriv ned bredd, höjd-och bredd och hjuldiameter på bilens befintliga däck. Att föra denna information tillsammans kommer att göra shopping för nya däck mycket lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100953.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.