Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så här kontrollerar hjulinställning

Rätt hjulinställning har en stor inverkan på hanteringen av ditt fordon. När hjulen är ur läge, kan bilen uppleva överdriven däckslitaget samt allvarliga problem med styrningen. Hjulinställning bör vara en del av varje bils regelbundet underhåll. Följande steg kommer att visa dig hur man kontrollerar toe och camber på din bil för att säkerställa däcken är rätt inriktade. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Sprayfärg Måttband
Wrench ruler
Angle finder
Visa fler instruktioner

1

Se din bruksanvisning att hitta specifikationer för tå på ditt fordon.
2

Kontrollera tån på din bil genom att parkera på en plan yta med hjulen pekade rakt fram. Använd en domkraft för att lyfta fram förarsidan däck, och säkra din bil på en pallbock. Medan snurra på däcket, sprayfärg en kontinuerlig rak linje på slitbanan. Upprepa på alla däck.
3

Mät avståndet mellan de måla linjerna på de två främre däcken och de två bakre däck med ett måttband. Se till att måttbandet är i nivå med marken vid mätning.
4

göra ändringar i din bil om tån är i linje mer än 1/8 av en tum, genom att lossa eller dra åt tie stavar av varje hjul med en skiftnyckel som behövs. Kör bilen fram och tillbaka ett antal gånger för att överföra de justeringar du just gjort till däcken. Ommätning tån. Upprepa tills tån på din bil är i förordningar som anges i din instruktionsbok.
5

Kontrollera camber som är vinkeln eller luta av hjulen. Se till att din bil igen är parkerad på en plan yta efter att de tidigare justeringarna.

Visa däcken från fordonets front. En positiv camber hänvisar till toppen av däcken lutande utåt från centrum av hjulen. I motsats härtill är en negativ välvning när däcket lutar i från centrum. En sågtand mönster i slitbanan är en tydlig indikation på camber förskjutning. En feljusterad camber orsakar ojämn slitage och orsaka att fordonet dra åt sidan. Hoppa över detta steg om du har en framhjulsdriven bil där camber inte kan justeras.

Om camber på din bil kan justeras, kolla din instruktionsbok för korrekt camber. Placera en linjal tvärs över varje hjul och använda en vinkel finder att notera camber. Med en skiftnyckel, antingen dra åt eller lossa styrarmen eller strut (beroende på bil) för att justera camber.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101522.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.