Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Så att välja rätt Däckstorlek

Alla de olika delarna av din bil måste vara i gott skick så att det fungerar väl, inklusive dina däck. Däcket som är på din bil påverkar många aspekter av fordonets prestanda, inklusive hastighet, dragkraft och total kontroll. Det påverkar också hur fordonet känns som du kör det. Fel däckdimension kan orsaka sämre prestanda från din bil. För att säkerställa detta inte händer, ta dig tid att hitta och välja rätt däckstorlek. Instruktioner
1

Kontrollera sidoväggen av dina däck för teknisk information som den präglade på dem. Däcksidan kommer att innehålla en serie siffror och bokstäver inklusive däckdimension.
2

titt inuti din bil bruksanvisning. Om däcken närvarande på din bil är inte rätt storlek, kan du hitta den rekommenderade däckdimension i bruksanvisningen.
3

Kontakta tillverkaren av din bil för att fråga om den korrekta däckstorlek om du inte längre har instruktionsboken. Fordonet tillverkning kan låta dig veta vad som är rätt storlek för dig märke och modell.
4

Specifikationer dimension. Den första delen av däckets storlek börjar med ett "P" och numret efter det representerar bredden av däcket. Den nästa serien har ett "R" och numret innan det är däckets höjd. Numret efter "R" representerar däckets och hjulets diameter.
5

Besök din lokala bildelar butiker eller däck butik för att hitta rätt däck till din bil. Du kan också hitta däck till stora varuhus som har bildelar sektioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101627.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.