Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Bias Däck Vs. Radial

Det finns två olika typer av byggande för däck - korslagerdäck och radialdäck. Den byggmetod påverkar hållbarheten, rida och bränsleekonomi av däcken. Radialdäck är det vanligaste på bilar och lastbilar. Historia

Den första användningen av däck på en bil var av Michelin bröderna André och Édouard. 1895. Deras företag blev en ledande tillverkare av auto däck. För första halvan av 20-talet, producerade alla däck för bil och lastbil användning var för partiskhet-lagers konstruktion. Michelin uppfann och införde radialdäck 1948, under 1950 och 1960, blev användningen av radiella bildäck utbredd i Europa och Japan

USA. bil-och däcktillverkare motstått förändring radialdäck till 1970-talet. De importerade bilar som kommer till USA hade radialdäck, och konsumenterna började kräva fördelarna med radialdäck på deras USA-byggda bilar. Med början av 1980, var alla nya bilar utrustade med radialdäck.
Bias Construction

Däck har bälten kallas skikt som ger ett däck dess form. Plies finns lager av polyester, glasfiber eller linor stål inbäddade i gummit i ett däck. En bias-ply däck har de skiktade bälten kör i vinkel till varandra och till kroppen av däcket. Ply nummer 14 och 16 i diagrammet är partiskhet skikt.
Radialkonstruktionen

radialdäck har banden på en 90-graders vinkel mot däck, och banden överlappar snarare än korsar varandra. Skiktet märkt 12 i diagrammet är ett radialdäck. Radialdäck har en annan rem, vanligen av stål rep, springa runt däcket under slitbanan. Radiell konstruktion tillåter däcksidan att böjas under laster utan att påverka kontakt av slitbanan med vägen.
Överväganden

radialdäck har betydande prestandafördelar över partiskhet däck. Radialdäck resulterar i lägre bränsleförbrukning och har trampa längre livslängd. De har en större kontaktyta eller fotavtryck på vägen, vilket ger bättre dragkraft och hantering. Radialdäck kosta mer än jämförbara bias-ply däck, men den förlängda däckens livslängd och bränslebesparing gör att använda radials det mer kostnadseffektivt val. Addera Fortfarande Biased

Däck används i tung konstruktion och jordbruksmaskiner är fortfarande mestadels partiskhet konstruktion. Men radialer gör inbrytningar i dessa områden.

Classic bilägare ofta vill partiskhet däcken att hålla sina bilar original. Däcktillverkare finns att producera klassiska partiskhet däcken med de ursprungliga formarna.

Däck gjorda speciellt för små och medelstora trailers är fördomar konstruktion. Bias däck ger god lastkapacitet jämfört med däcket vikt och släpets däck inte förväntas ge god hantering eller bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101070.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.