Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur rätt lufttryck i däck

Körning med fel belopp av lufttryck i dina däck kan vara farligt för dig och älskade som reser med dig. Fel lufttryck kan orsaka ett slag ut under körning, och även öka slitaget på dina däck. Därför är det bäst att se till att dina däck har rätt lufttryck vid alla tidpunkter. Trycket bör kontrolleras regelbundet - minst en månad. Men det är så viktigt att du kan kolla upp det varje vecka eller dagligen. Saker du behöver
Manometer
luftpump
Visa fler instruktioner
1

avgöra hur mycket lufttryck rekommenderas för dina däck. Lufttrycket kallas "PSI", eller pounds per square inch. Den PSI information kan hittas på den yttre däcksidan. Det kan också bestämmas genom att läsa etiketten som sitter på insidan av främre förarsidans dörr.
2

Kontrollera mängden tryck som är närvarande i dina däck. För att göra detta behöver du en tryckmätare. Du kan köpa en tryckmätare från många butiker. Vissa luftpumpar vid bensinstationer har också en tryckmätare bifogas. Var noga med att kontrollera lufttrycket innan du börjar köra. När du kör din bil, däcken värms upp, vilket kan orsaka en falsk avläsning av lufttrycket. Därför är det bäst att vänta tills däcken har svalnat.
3

Tryck stammen som ligger på din däckventilens munstycke, om du behöver släppa ut luft ur däcket. När du trycker på skaftet med tryckmätare, kommer du att se PSI minskningen. Sluta låta luften ut när ISKA matchar det rekommenderade trycket nivån.
4

Lägg luft till dina däck om däcktrycket är för lågt. När du lägger till luft till däcket, är det bäst att lägga en liten bit i taget. När du lägger till tillägget, kontinuerligt använda manometern att avgöra när dina däck har rätt PSI.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102027.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.