Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lägger Air i Tubeless Turf Tires

Slanglösa turf däck är gjorda för trädgårdsmaskiner (t.ex. gräsklippare). Dessa däck skiljer sig från vanliga bildäck genom att de inte är gjorda för hög hastighet. På grund av detta faktum, de är inte gjorda för samma specifikationer som vanliga bildäck. De har lägre tryck toleranser, men är i allmänhet styvare än bildäck. När du köper nya slanglösa turf däck, är det en bra idé att ha en kompressor och en tryckmätare så att du kan fylla däcket med luft periodvis. Luften hålls inuti däcket genom trycket tvingar luften mot fälgen på hjulet, är så rätt tryck viktigt i slanglösa däck, att undvika för tidig däck misslyckande. Saker du behöver
Air kompressor
Tryckmätare
Visa fler instruktioner
1

bort ventilkåpan stammen täcker från hjulet. Ventilskaftet täcker är på utsidan av fälgen på hjulet och är det som tillåter luft att fylla och trycksätta däcket. Vrid locket moturs för att ta bort.
2

Slå på kompressorn och ställa PSI inställningen till ett belopp som motsvarar det tryck rating på däcket. Kontrollera däckens rating genom att titta på sidoväggen av din hemmaplan däck. Det kommer att finnas en notation "MAX lufttryck", som kommer att följas av en siffra och den notation "PSI". PSI står för "pounds per square inch" och är ett mått på det tryck du kommer att skapa inuti däcket. Ställa trycket på din kompressor varierar beroende på märke och modell av kompressor du har.
3

Placera änden av kompressor slangkopplingen över ventilspindeln på däcket . Tryck på slangkopplingen på ventilspindeln. Du bör höra "svischande" av luft pressa däcket på denna punkt.
4

regelbundet ta bort slangen kompressor och kontrollera lufttrycket i med en tryckmätare. För att göra detta, placera spetsen på mallen över ventilskaftet och tryck in den i ventilskaftet. Den andra änden av manometern är försedd med en mätanordning som kommer att dyka upp i slutet av mätaren när tryck från däcket tvingas genom tryckmätaren. Läs numret på mätaren s mätapparat som är närmast handtaget på mätaren där mätanordningen kommer ut ur handtaget på mätaren. Numret anger trycket inuti däcket.
5

sluta fylla däcket med luft när du når "MAX lufttryck" anges på däcksidan. Skruva av ventilkåpan spindeln tillbaka locket på ventilspindeln och dra åt den (för hand).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101052.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.