Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur göra dina däck håller längre

Däck är viktiga komponenter i din bil, och när de tjänat ut, måste du byta ut dem. De är också några av de dyrare komponenterna för att ersätta, så du vill få dem att räcka så länge som möjligt, utan att äventyra din säkerhet. Nyckeln till lång livslängd på däcken är trampa jämnt slitage, som är beroende av korrekt däcktryck och inriktning, samt regelbunden däckrotation. Du kan också lägga till livet av dina däck genom att öva goda körvanor. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Fordon bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Håll alla dina bilens däck, inklusive reservdelar, ordentligt pumpade. Kontrollera din instruktionsbok, förardörren post eller i handskfacket för fordonstillverkarens rekommenderade däcktrycket. En gång i månaden, använd en lufttrycksmätare att kolla trycket innan du kör någonstans, medan däcken är kalla. Om däcken är varma, vilket kommer att hända efter ännu en kort bilresa, kommer lufttrycket ökar och du får inte en korrekt behandling. Om det behövs, köra till en bensinstation för att tillföra luft, men se till att använda den kalla däck behandlingen som din bas lufttryck. Kontrollera igen trycket efter fyllning av däcket, och lägga mer luft eller släppa några, efter behov, tills trycket är korrekt.
2

Kontrollera bilens anpassning regelbundet, eller om du märker några hanteringsproblem. Om ditt fjädringssystem är ur läge, kommer det att orsaka ojämnt slitage på dina däck. Tänk på att fordon med front-wheel-drive eller oberoende bakre upphängningar behöver en fyra-hjulinställning. Samtidigt, se till att alla dina däck är balanserad, som obalanserade däck också slits ojämnt.
3

Rotera dina däck regelbundet. Varje däck plats på en bil bär en annan vikt och individuella slitage mönster från varv, så flytta runt dem håller slitaget ännu. Följ rekommendationerna i instruktionsboken för körsträcka mellan rotationer, vanligen ca 5000 miles. Många bilägare rotera däck och byta olja på samma gång, speciellt om ett servicecenter gör arbetet. Följ rotation mönstret rekommenderas av fordonstillverkaren eller däcktillverkaren för din typ av fordon och däck. Om din bil har en full-size reservdel, inkludera den i rotation mönstret.
4

Följ goda körvanor. Undvik snabba starter, stopp och vändningar, som orsakar överdriven slitbanan slitage. Styr runt gropar och föremål i vägen, vilket inte bara kan skada däcken, men kan också bidra till anpassningen problem. Håll däcken borta från trottoarkanten när du fickparkera. Följ fordonstillverkarens riktlinjer för vikt laster. Att gå längre än den rekommenderade maximala vikten komprimerar dina däck, vilket får dem att ändra form och slitage felaktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101035.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.