Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ansluter en motorcykeldäck

Ridning i de svala bergen eller längs den varma stranden på en motorcykel är en sak av skönhet. Men allt som behövs är en herrelös spik eller glasbit för att få din utflykt till ett stopp. En punktering kan antingen vara ett mindre gupp i vägen eller något som ger din resa till ett abrupt stopp. Med rätt förberedelser kan en motorcyklist vara tillbaka på rätt väg. Saker du behöver
Däck-reparationssats, inklusive plug-införingsverktyg, pluggar, gummi cement, CO2 patroner och rakblad
Visa fler instruktioner
Förbereda däcket för reparation

1

Inspektera däck för orsaken till lägenheten. Bestäm om fler än ett objekt som orsakar platta.
2

Ta bort föremålet från däcket. Om det är en skruv eller har vassa kanter, vrida eller rotera objektet ur däcket istället för att rycka ut.
3

bort smuts och skräp från området runt punktering. Tvätta området med vatten för att förhindra att skräp från att sippra in punkteringen. Addera Reparera punktering
4

Tryck rasp eller plug-införingsverktyget in och ut ur punktering för att avlägsna eventuella herrelösa skräp.
5

Applicera gummicementet till plugin-införingsverktyget och arbeta in den punktering. Skjut gummi cement i punktering och arbeta verktyget in och ut på samma sätt som i steg 1.
6

Applicera en liten mängd av gummi cement till däckens kontakt. Sätt i kontakten i punkteringen med plug-införingsverktyget tills det är ungefär en halv tum fastnar utanför däcket.
7

Fyll däcket med CO2 patroner. Fyll däcket delvis, häll sedan vattnet runt kontakten för att kolla efter luftbubblor. Luftbubblor är en oönskad tecken på att luften fortfarande läcker från punktering.
8

Använda de återstående CO2 patroner, pumpa upp däcket till fullo till en punkt tills den kan stödja din vikt. Använda ett rakblad, skär bort den exponerade delen av pluggen så nära däckets yta som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101129.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.