Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

När ska du sätta luft i bildäck?

Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet är viktigt för din säkerhet eftersom däcket är det enda som skiljer dig från vägen. Tyvärr anser de flesta människor inte däck eller lufttryck i dem tills de stöter på problem - eller en olycka. Medan de flesta snabb-lube och reparation stationer kommer att kontrollera däcktrycket som en artighet när du utför en underhållsservice, ta inte detta görs automatiskt. Hur ofta Kontrollera lufttrycket

Federal lag började kräva en Tire System Pressure Monitoring (TPMS), ett elektroniskt system som visar realtid avläsningar däcktryck, i alla nya bilar från och med september 2007. Även om vissa bilar började använda TPMS system långt innan 2007, det finns många bilar fortfarande på väg att behöva kontrollera däcktrycket på gammaldags sätt.

Tittar på däcket är inte tillräckligt bra. Ett däck som är hög eller låg med 10 pounds av trycket per kvadrattum kan se normal och radialdäck ofta ger intryck av att vara låg, speciellt på framaxeln där de bära tyngden av motorn.

bästa råd är att kolla lufttrycket i däcken en gång i månaden och innan en lång resa. Hålla dina däck ordentligt pumpade ökar deras livslängd och kan hjälpa dig att spara pengar på bränsle.
Korrekt Tire Inflation och hur du vill kolla det

plakat Tire information som visar att luften tryck som rekommenderas av tillverkaren är standard på varje fordon. De flesta kommer att ha dem placerade i förarsidan dörrkarmen, men äldre modeller kan ha dem i handskfacket, passagerare bak dörrkarmen (av Ford sedaner), under mittkonsolen eller inne gasen luckan dörren. Håll en mätare däcktryck i handskfacket, och hänvisar till däckets informationen plakat för att korrekt justera lufttrycket.

Om däcken på bilen har uppgraderats till specifika prestanda däck, bör du alltid följa av lufttrycket som rekommenderas av tillverkaren och som anges på däcket informationen plakat. Sidoväggen av ett däck kommer att lista det maximala däcktrycket däcket tål, men ett däck fylld till maximal nivå inte tillåter marginal för avvikelser.
Elementen och däcktryck

Däck trycket stiger i varmt väder och faller i kallt när luften expanderar och kontrakt. På grund av detta, kommer din däcktrycket varierar med årstiderna och med varmare och kallare tider på dagen. Bilar som är i förvaring eller parkerad under långa perioder kan förlora ett kilo eller två av lufttryck per månad. Däck temperatur och lufttryck kommer också att stiga medan du kör,. Detta är varför det inte är en bra idé att fylla upp däcket till maximalt tryck noterat på däcksidan

en punktering med ett litet främmande föremål kommer nästan alltid orsaka en långsam läcka då ett däck måste fyllas upprepade gånger med luft. Ett däck eller däck som måste fyllas ofta bör kontrolleras av en kvalificerad däck tekniker för långsamma läckage, vilket också kan orsakas av felaktiga ventilskaften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101053.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.