Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är en Camber Alignment?

Korrekt inställda hjul är en viktig del av fordonsunderhåll. När hjulen är ur läge kan det orsaka både tidigt slitage av däcken samt frågor med styrningen. I svåra fall kan ett däck blåsa ut oväntat. Definition

Camber avser den vertikala lutningen av ett fordon hjulen då sett från framsidan av bilen. Om hjulen lutning utåt på toppen av däcket, är camber kallad positiv. Om däcket lutar inåt, då camber kallas negativ. En camber justering justerar camber på hjulen så att de är parallella med varandra.
Problem

camber inställningar på ett fordon kan påverka kontrollen av fordonet som samt däckslitage. Om camber är positivt kommer däckslitage förtid på utsidan av däcket. Det kan också orsaka slitage på fordonet fjädring. Negativ camber kommer att orsaka slitage på insidan av däcket.
Effekter på Styrning

Om camber av ett fordon är av med mer än 1 grad, fordonet kommer att dra till den sida som har positiv camber. Camber riktas under en rutinmässig hjulinställning. Under en hjulinställning, förutom camber är tån och lutningsvinkeln till hjulen inriktade.
Hjul Poly linjer

Ett hjul uppriktning är anpassning av hjulvinklar så de är vinkelräta med marken och parallell med de andra hjulen. Även om det är möjligt att göra en hjulinställning hemma, de flesta experter är överens om att hjulet inriktningar bör göras av en professionell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101464.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.