Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur får man en liten tillbaka däcket på en fälg

Att få en liten tillbaka däcket på en fälg kan vara en frustrerande övning. Erfarna däckbyten har alla sina egna tips och tekniker, men deras råd ofta omfattar idén om först tömma däcket och ta bort däckets kant (eller kula) från kanten. Många människor föreslår att du använder en rullande rörelse med handflatorna för bästa resultat, men andra använder en "två-thumb" manöver för att få jobbet gjort. Saker du behöver
två däckavtagare
ventil-stem-core skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

tömma däcket först och ta bort ventilen-stem- kärna med en liten ventil-stem-core skiftnyckel verktyg först. Om du inte har denna specifika nyckel, kan du använda en gummi eller plast hammare, verkar det försiktigt för att undvika att förstöra fälgen om du råkar ansluta med det.
2

Tryck listen (kanten ) av däcket löst från fälgen hela vägen runt, på båda sidor. Det fungerar mycket bättre om du börjar ta bort däcket på ventilskaftet. Sätt däckavtagare eller däck järn och bänd försiktigt däcket över kanten. När du har tagit innerslangen ur däcket-hölje eller fälg, reparera den eller ersätta den. Addera 3

Lägg in slangen tillbaka in i däcket. Placera en sida åt gången. Den första sidan går på ganska enkelt, utan en kamp, ​​men den andra är mycket svårare. Inte glömmer att infoga ventilskaftet i detta skede, och sedan börjar vid ventilskaftet, arbetar den andra kanten (pärla) runt. Du behöver lite slack för att åstadkomma detta, och du uppnår det genom att se den första pärlan är lös i mitten av fälgen. Det finns olika tekniker, men det vanligaste bjudet är att rulla däcket på fälgen med handflatan av sina händer, nästan i en knådande rörelse.
4

Pumpa däcket. Stammen ska vara rak när däcket pumpas upp. Se till att hjulet centreras korrekt genom att kontrollera runt kanten området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101903.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.