Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man avkoda en Number Däck Identifiering att reda Tire Age

Tire ålder är den viktigaste faktorn att beakta när man köper nya eller begagnade däck. Bara för att ett däck är helt ny inte garantera att det är säkert att använda på ett fordon. När däck åldras gummit bryts ner och börjar spricka, vilket kan resultera i förödande bilvrak. För optimal säkerhet, inte köper däck tillverkas mer än sex år sedan, lära sig att avkoda tal däck identifiering, och alltid bestämma däckets ålder innan du köper nya däck. Instruktioner
1

utseende för Tire Identification Number märkesvaror på däcksidan att bestämma däck åldras. Den Tire Identification Number föregås av DOT, som står för Department of Transportation, och är 10 till 12 siffror långt. Du kan behöva kontrollera båda sidorna av däcket för att hitta den kompletta Number Tire Identification.
2

Lokalisera de senaste tre eller fyra siffror på däcket Identification Number. Föregående till 2000, fastställt tre siffror däckets ålder. Däck gjorda sedan 2000 använder fyra siffror för att bestämma ett däck åldras.
3

Sedan 2000 Review

Bestäm året däcket tillverkades genom att avkoda de två sista siffrorna. Till exempel, om de två sista siffrorna är "07", då däcket har tillverkats i 2007.
4

Bestäm veckan däcket tillverkades genom att avkoda de två första siffrorna som makeup de fyra sista siffror i däcket identifikationsnummer. Till exempel, om de fyra sista siffrorna i Däck Identification Number är 2807, då däcket tillverkades under den 28: e 2007.
5

Före 2000 Review

Bestäm året däcket var tillverkad av avkodning av den sista siffran av Tire Identification Number. Till exempel, om den sista siffran är "3", då däcket tillverkades under 3: e året av decenniet. Problemet med detta system var att man inte kunde avgöra under vilken årtionde däcket gjordes.
6

Bestäm veckan däcket tillverkades genom att avkoda de två första siffrorna som smink de tre sista siffrorna i Däck Identification Number. Till exempel, om de tre sista siffrorna i Däck Identification Number är 403, då däcket tillverkades under 40 veckan av 1993 (eller 1983). Genom avkodning av
7

Handla för nytillverkade däck Däck identifikationsnummer. En bra tumregel är att köpa däck som är mindre än sex år för optimal säkerhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101003.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.