Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ändrar en punktering

Om du kör, kan den dagen komma när du hör en hög smäll följt av omisskännliga dunkande ljudet av en punktering. Att veta hur man ändrar en punktering låter dig ta kontroll över situationen så att du kan komma tillbaka på vägen på nolltid. Saker du behöver
rörtång
Jack
Reservdäck
Visa fler instruktioner
1

dra din bil av vägen, tillåta dig själv tillräckligt med utrymme för att byta däck utan att vara en fara för andra fordon eller sätta dig själv i riskzonen för att drabbas. Aktivera parkeringsbromsen.
2

bort navkapseln eller hjulsidan från hjulet som har punktering. Lossa muttrarna. Med hjälp av rörtång, vrid varje öra moturs tills de lossnar. Ta inte åt muttrarna ännu.
3

Palla upp bilen noggrant. Höj domkraften tills det når botten av bilen, sedan placera uttaget ordentligt. Fortsätt att palla upp bilen tills däcket är bara av marken.
4

Fortsätt lossa muttrarna och ta bort dem. Ta tag i hjulet med båda händerna, en på varje sida, och dra den rakt ut.
5

Plocka upp reservdäcket och linje hålen i centrum med axlarna att de passar över. Skjut reservdäcket över axlarna tills det är på plats.
6

Sätt muttrarna igen och dra åt dem en aning. Inte helt åt ännu. Sänk domkraften och lämna tillbaka bilen till marken.
7

Använda rörtång, helt dra åt muttrarna.
8

Montera navkapseln eller hjulsida tillbaka på hjulet. Placera jack, rörtång och platt baksida i sina rätta områden efter att du har bytt däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100814.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.