Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar ett bildäck Punch

Däck är en av de mest utsatta delarna av en bil, benägna att skador från vägkanten kull. Reparera punktering kan du förlänga livslängden på däcken och livet på bilen. Saker du behöver
Däck järn
Däckreparationssatsen
behållare med vatten
rengöringsmateriel
Däck lim
Däck plåster och plug
Visa fler instruktioner

1

bort det skadade däcket från bilen med en domkraft, och ta bort skruvarna. Var noga med att bilen inte är på en sluttning och säkert förhöjd. Var försiktig med däckets temperatur från bromsar, motor värme eller körning.
2

Inspektera däck för naglar, glas eller andra orsaker till skador. Efter en okulärbesiktning, utför en touch kontroll genom att köra handen försiktigt över ytan av däcket för ytterligare punkteringar.
P Om inga skador finns efter dessa inspektioner, pumpa däcket med luft, och gör ett ljud sökning för punkteringar. Alternativt, placera däcket i vatten och leta efter bubblor flyr från det skadade området. Om en stor mängd vatten inte är tillgängligt, använd en tvål rengöringsmedel.
3

Rengör området runt punktering märket, med däcket kit skrapning verktyg, material däck rengöring eller en ren trasa. Denna rengöring är att säkerställa maximal kontaktyta vid tillämpning ett däck lim för däcket patch. Se till att området runt punkteringar är rena och torra innan däcket lim.
4

Placera en lapp sigill på luftröret brott mot den skadade delen av däcket med däck lim /klister. Sätt press, enligt anvisningar på förpackningen. Vänta den angivna inställningen innan testa tätningen integritet.
5

Sätt ett däck kontakten i brott mot trampar. Tänk på mops som en pil, vilket är att gå in i punkteringen, men svårt att ta bort. När majoriteten av kontakten sitter, dra verktyget däck kontakten rakt ut.
6

Pumpa däcket med luft, och kontrollera om däcktrycket bibehålls. Jämna ut eventuella ytliga skillnader kring den skadade delen. Placera däcket tillbaka på fordonet, och sänk det försiktigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101564.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.