Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ändrar reservdäcket på en Mini Cooper

Mini Cooper är en sportig, ekonomi bil producerats sedan 2001 av BMW. Den nya Mini bär likheter med den ursprungliga brittiska tillverkade Mini som introducerades 1959. Minis kompakta mått gör det nödvändigt att montera reservdäcket externt, under den bakre delen av bilen. Minis däck-byte kit innehåller en komplett uppsättning verktyg, bland annat en hopfällbar stoppklots, en rörtång, en domkraft och en lyfthandtag för reservhjulet. Saker du behöver
däck byta verktyg (levereras som standard med din Mini) katalog reservdäck
Visa fler instruktioner
1

Stanna fordonet så långt borta från trafiken som möjligt på en plan yta. Placera sändningen parken om din Mini har en automatisk växellåda eller på första växeln om den har en manuell växellåda. Dra åt parkeringsbromsen och slå på belysningen varningsblinkerknappen.
2

Öppna den bakre luckan för Mini och avlägsna lasten matta eller matta. Ta bort däck-föränderliga verktyg för att avslöja locket över gängade hålet i reserv-däcket bärare under den bakre delen av bilen. Ta bort locket genom att lossa hålla muttern med däcket lug skiftnyckel i moturs riktning.
3

Skruva lyft handtaget medurs på gängorna i hålet och lyft handtaget en aning för att avslöja säkra källor. Pressa in på båda säkrar fjädrar samtidigt som du håller upp lyft handtaget. Sänk reservhjulet med lyfthandtag långsamt. Skruva loss lyfthandtag moturs.
4

Dra reservdäcket från undersidan av den bakre delen av fordonet. Placera fällbara chocken mot en av de opåverkade däcken att hålla fordonet från att rulla. På hjul med punktering, lossa muttrarna halvt varv moturs med rörtång. Placera domkraften under fästpunkten bredvid punktering. Veva ihop domkraften medurs tills punktering är av marken.
5

Ta bort muttrarna och ställ dem åt sidan. Lyft punktering av hjulnavet och ställ den åt sidan. Placera reservdäcket på hjulnavet, och se till att hjulbultar sticker ut genom hålen på hjulet. Trä åt muttrarna, med den avsmalnande änden vänd inåt för hand medurs. När du har skärpt alla muttrarna för hand, dra åt dem med rörtång.
6

Sänk bilen med domkraften genom att vrida jack handtaget moturs tills han hjulet på marken. Dra åt muttrarna medurs med en korsvis tills allt är tätt. Avlägsna domkraften.
7

Skjut punktering i däcket bäraren under den bakre delen av bilen. Inifrån lastutrymmet, skruva lyft handtaget medurs till det gängade hålet i bäraren. Lyft handtaget tills säkra fjädrarna klickar på plats. Skruva lyft handtaget moturs. Ersätt reservhjulet-däck skruvlocket. Avlägsna hjulkloss. Byt ut däcket byta verktyg och lasten matta eller matta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101163.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.