Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en Balancer Bubble Tire

Användningen av en bubbla-typ hjul balansaxel är lika gammal som bilindustrin själv. Inte så high tech som ny spin balancers, är bubblan balancer fortfarande är ett effektivt sätt för exakt kontroll av gammalt och nytt däck installation. När däcket är antingen repareras eller en ny bit gummi monteras på fälgen, är det bara några grundläggande steg bort från att vara redo att montera på fordonet. Saker du behöver
monterad däck och fälg Luftkompressor däckpumpning toolAir tryck gaugeTire vikt toolBubble däck balancerTire vikter olika storlekar
Visa fler instruktioner
1

Pumpa däcket till den rätt tryck genom att tillsätta luft till däcket med luft inflationen verktyget. Kontrollera däcktrycket för korrekt inflationen. Däcket måste vara ordentligt pumpade för en korrekt och noggrann balans.
2

Ta bort alla gamla hjulvikter som nu finns på kanten av metall hjul. Dessa gamla vikter kommer att störa en korrekt balans. Lås hjulbalansering i fast läge så att balanseringen inte skadas genom att placera hjulet på flytande navet. Addera 3

Placera hjulet och däcket på bubblan balansblock. Utsidan eller gata sidan av hjulet ska vara vänd uppåt. Lås upp balansaxel och låt däcket och flytande navet för att komma till en fast rörelse. Med andra ord, när bubblan balancer första är olåst, kommer den flytande nav söka en nivå position och kommer att röra sig innan de slutligen kommer till en fast behandlingen.
4

Beakta placeringen av luftbubblan i den dubbla prick läsare beläget i centrum av det flytande navet bubblan fönster. Den dubbla bulls-eye identifieras som två koncentriska cirklar eller ringar, en inuti den andra. Däcket kommer att vara balanserad eller nivå, när luftbubblan är dödpunkt inuti denna inre krets.
5

Lägg en liten hjulvikt till den motsatta sidan av ojämn (överkant) bubbla. Placera vikter, en vid tidpunkten, vid sidan av metallkanten. Använd allt högre vikt ökningar tills bubblan är centrerad i bulls eye.
6

Lås balansaxel, och hammare hjulvikter på den upphöjda kanten med monteringsverktyget.
7

Lås bubblan balansaxel och kontrollera nivån. Upprepa steg 7 till steg 9 tills bubblan är i centrum bulls-eye i bubblan fönstret.
8

Lås bubblan balansaxel, ta bort balanserat däck, och montera den på bilen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100952.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.