Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Tappmuttem Åtdragningsmomentspecifikationer av en 1988 Mazda 626

Rutinmässigt underhåll på ett fordon omfattar kontroll av olika vätskor, utföra regelbundna oljebyten och rotera dina däck. Hjulen behöver korrekt underhåll för att säkerställa livslängden på däcken. Rätt däck underhåll omfattar rotation av däcken och med rätt moment på muttrarna. Lug Nut Torque

Alla modeller föregick 2001 kräver klackarna dras åt till mellan 65 och 87 Nm i vridmoment. Mazda använder en fem-klack rotor på alla fordon, inklusive 626. Korrekt moment kräver att du kan dra åt muttrarna för hand på ratten samtidigt som det är förhöjd. Använd en momentnyckel för att tillämpa en korrekt vridmoment efter åtdragning för hand och sedan sänka hjulet till marken. Applicera momentnyckeln i ett stjärnmönster. Börja med den översta bulten, och sedan gå till den lägsta vänster. Fortsätt med en stjärna mönster tills du avslutar längst ned till höger.
Däckrotation

Mazdas använder en donut däck, ett med en mindre bredd och höjd, som reserv däcket. Använd fyra däckens mönster för radialdäck för Mazda 626. Ta framdäcken rakt bakåt. Flytta däcket passagerare bak till föraren framför och föraren bakre däcket till passageraren fram. Om du väljer att göra en full-size reservdel, kan du använda en fem-däck rotation. I detta fall, flytta passageraren bakre till den outnyttjade position och reservdäcket till föraren främre positionen. Flytta däcken rakt fram och tillbaka om du valde att installera riktade däck på din bil. Rotera dina däck varje halvår eller 7500 miles.
Options

Däck rotationer är rutinmässigt underhåll. Du bör också kontrollera din kylvätska, drivremmar, slangar och bromssystem med samma intervall som däckrotation. Kontrollera kylvätskenivån när motorn är kall. Ta av locket och hävert ut lite i en kylvätska testare, finns på alla Biltema. Lägg förblandade kylvätska efter behov. Kontrollera spänningen på drivremmen, även känd som fläkten bälte, och justera vid behov. Också leta efter nötning eller skadade tänder. Konsultera en mekaniker att justera bältet om det är löst. Leta efter sprickor eller svullnad på några slangar i motorn. Ha en professionell inspektera dina bromsbelägg och rotorer för tecken på slitage eller skador. Byt ut alla delar som behövs för att förlänga livslängden på ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101790.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.