Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera däck på framhjulsdrivna bilar

Rotera däcken på en bil är processen att byta hjulen på motsatta hörn eller sidor av fordonet. Detta säkerställer att däcken slits jämnt och kommer att pågå så länge som möjligt med ett minimum av onormalt slitage, vilket drastiskt kan förkorta däckens livslängd. Rotationen Processen skiljer sig beroende på om fordonet är front-wheel-drive, bak-wheel-drive eller all-wheel-drive. Däck ska roteras var 3000 till 5.000 miles. Saker du behöver
rörtång eller uttag
Ordet jack
Jack står (4) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på en plan, jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen och lägg i växeln om det är en manuell. Se till att det är i "Park" om det är en automatisk. Lossa muttrarna som håller hjulen på med en rörtång eller en socket.
2

Höj bilen med en domkraft. Vid roterande däck, måste du stödja hela bilen på pallbockar, eftersom alla fyra hjulen flyttas till olika hörn. Sänk bilen på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
3

Montera hjulet som var på höger baktill på fordonet på vänster framför fordonet. Skjut hjulet på navet och dra åt muttrarna.
4

Montera hjulet som var på den vänstra bakre delen av fordonet på höger framför fordonet. Skjut hjulet på navet och dra åt muttrarna.
5

Montera hjulet som var på vänster framför fordonet på vänstra bakre delen av fordonet. Skjut hjulet på navet och dra åt muttrarna.
6

Montera hjulet som var på rätt framför fordonet på höger bakre delen av fordonet. Skjut hjulet på navet och dra åt muttrarna.
7

Sänk bilen av domkraften står tillbaka på marken. Dra åt muttrarna för alla fyra hjulen i en korsvis med en momentnyckel till tillverkarens rekommenderade inställningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101269.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.