Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en manuell Tire Changer

Manuella däck växlare tillåta användare att byta däck på sin fälg med bara verktyget och sina bara händer. Verktyget består av ett fäste för att hålla hjulet och en brytjärnet att ta bort och installera däcken. För att använda enheten måste du bända helt enkelt det gamla däcket från fälgen med spett och bänd det nya däcket på fälgen med samma verktyg. Saker du behöver
mekaniker smörjning
Visa fler instruktioner
1

Tryck på ventilskaftet för att öppna den och låta all luft i däcket för att fly.
Sida 2

Placera däcket på den triangulära kilen sticker upp från ett av de däck växlare ben. Kilen ska uppradade så att den träffar direkt där kanten av däcket träffar fälgen.
3

Sätt i drop down kil i utrymmet mellan däcket och fälgen. Sätt spett i skåran på sidan av däcket växlaren och tryck ner för att bända däcket från fälgen.
4

Vrid däcket 180 grader och upprepa steg 2 och 3.

5

Vänd på däcket och upprepa steg 2, 3 och 4.
6

Skruva upp i maskinen och placera däck på spindeln som avslöjas. Placera "spider" låsbricka ovanpå däcket och skruva upp i maskinen igen.
7

Applicera smörjmedlet till kanten av däcket. Sätt in den platta änden av spett i utrymmet mellan däcket och fälgen och vrid bändjärn medurs runt däcket för att ta bort kanten av däcket från fälgen.
8

Lyft däck upp och sätt den platta änden av spett in i utrymmet mellan den andra sidan av däcket och fälgen. Vrid bändjärn medurs runt däcket för att ta bort däcket helt från fälgen.
9

Applicera smörjmedel runt kanterna på det nya däcket. Ställ det nya däcket ovanpå fälgen.
10

in den platta änden av spett i utrymmet mellan däcket och fälgen. Lyft upp på spett att bända kanten på däcket över fälgkanten. Upprepa runt omkretsen av däcket tills den sidan av däcket är helt på fälgen.
11

Tryck däcket ned så att den sida som är på fälgen kommer i kontakt med den andra sidan av den RIM. Sätt kroken ände bändjärn in i utrymmet mellan den återstående sidan av däcket och fälgen. Rotera spett medurs runt däcket tills däcket är helt på fälgen.
12

bort däcket från den manuella däck växlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101547.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.