Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man Rotera Directional Däck

Directional, även känd som enkelriktad, däck är har en specifik slitbana konstruerat för att rotera i en riktning. Detta förhindrar att dessa däck från att vridas i en korsvis som ofta är populärt på front-wheel-drive och all-hjulsdrivna fordon. Förmodade fördelarna med riktade däck är att alla fyra däck monterade i samma riktning förbättra fordonets hantering på torra och våta vägar, och hjälpa till att förhindra vattenplaning. Liksom alla däck är slitbanan slitage kommer att uppstå och mycket snabbare om däcken inte är roterade i en vanlig regim, var 6.000 till 10.000 miles brukar rekommenderas. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Bil jack
två pallbockar
Momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner
1

Park fordonet på ett plant underlag och aktivera parkeringsbromsen
2

Lossa muttrarna med klacken skiftnyckel ungefär ett halvt varv på två hjul på samma sida av fordonet -. antingen både främre och bakre förarsidan däck eller de främre och bakre passagerar-side däck.
3

Lyft fordonets front med domkraften placeras nära framdäcket och sedan ställa in bilen på ett jack stativ. Upprepa detta för den bakre delen av bilen med domkraft placerad nära den bakre däcket på samma sida av bilen och sedan placera en pallbock under bakre delen av fordonet.
4

Ta den lossade klacken muttrarna på de främre och bakre däck och sedan ta bort däcken. Ta framhjulet till den bakre navet och bakhjulet till det främre navet och montera dem. Byt ut muttrarna och dra åt dem väl till hubben.
5

Sänk den bakre först med hjälp av domkraft för att ta bort stödbenet och sänk fronten av bilen på samma sätt.

6

Dra åt muttrarna på de främre och bakre däcken med en momentnyckel, inställd på det specifika fordonet vridmoment specifikationer, och en ordentlig sockel som passar muttrarna. Dra åt muttrarna i en stjärna eller korsvis för att dra däckfälg jämnt till navet.
7

Upprepa steg 2 till 6 för den andra sidan av fordonet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101459.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.